Kemalpaşa'da Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Kemalpaşa'da Kurtuluş Coşkusu

Kemalpaşa\'da Kurtuluş Coşkusu

Kemalpaşa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıldönümü törenle kutlandı.

10.09.2013 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kemalpaşa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü törenle kutlandı. Kemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtuluş Gecesi etkinliklerine Onur Akın ve Grup Mecaz renk kattı.

Gündüz Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kutlama etkinlikleri, Atatürk Bulvarında yapılan gösterilerle devam etti. Törene, Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Garnizon Komutanı Jnd.Kd.Yzb.Özgür Özgü, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ile daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşının, yurdumuzun zenginliklerine el koymak, sömürge devletlerin tutsaklığına düşürmek isteyen emperyalist güçlere karşı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk halkının onurlu bağımsızlık mücadelesi olduğunu ifade ederek, "Tüm ülke gibi işgal günlerini yaşamış, acı çekmiş, zulüm görmüş gözyaşı ve kan dökmüş, ama milli irade ve inançla esaret zincirlerini kırıp atmış tarihsel süreçte müstesna bir yeri olan Kemalpaşa halkı, Atatürk'ü benimsemiş, özümsemiş ve sahip çıkmıştır ve çıkmaya devam etmektedir. Bunun için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bizim üzerimize düşen görev dünya barışının tehlikede olduğu bu zor günlerde Atatürk devrimlerine, bağımsızlığımıza, geleceğimize, demokrasimize sahip çıkacak gençler yetiştirmektir." Konuşmanın ardından Kemalpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu halk oyunları ile tören sona erdi.

Kemalpaşa Belediyesi tarafından Dere Mesire alanı Amfitiyatroda düzenlenen Kurtuluş Gecesine vatandaşlar ilgi gösterdi. Grup Mecaz ile Onur Akın'ın sahne aldığı geceye katılan vatandaşlar sanatçıların seslendirdiği parçalarla doyasıya eğlendi. Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kurtuluş Gecesi etkinliğinde yaptığı konuşmada, 'Barış' olgusuna vurgu yaptı. Karakayalı, bugün Kemalpaşa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümünü hep birlikte kutladıklarını belirterek şöyle konuştu: "Ulu Önder Mustafa Kemalpaşa Atatürk, 8 Eylül'de ilçemizde konaklamış, 9 Eylül'de de İzmir'e geçerek buradan kurtuluşumuzu ilan etmiştir. Bu büyük gün hepimize kutlu olsun. Türkiye'de barışın hakim olduğu, hukukun hakim olduğu, sokaklarda kavgaların olmadığı, ayrımcılığın olmadığı bir ülke istiyoruz. Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi, 'Yurtta Barış Dünyada Barış' diyorum." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kemalpaşa'da Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement