Kemalpaşa'ya Yeni Stad - Son Dakika
Yerel

Kemalpaşa'ya Yeni Stad

Kemalpaşa\'ya Yeni Stad

Kemalpaşa Belediyesi ile İl Gençlik Spor Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Kemalpaşa mahallelerinde bulunan futbol sahalarının ortak kullanım haklarını alan Kemalpaşa Belediyesi, ilk sahanın yapımına Armutlu mahallesinden başladı.

23.12.2013 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kemalpaşa Belediyesi ile İl Gençlik Spor Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Kemalpaşa mahallelerinde bulunan futbol sahalarının ortak kullanım haklarını alan Kemalpaşa Belediyesi, ilk sahanın yapımına Armutlu mahallesinden başladı.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'nın uzun süren çabaları sonucunda, Armutlu, Bağyurdu ve Ören'de bulunan ve Gençlik Spor Müdürlüğüne ait olan toprak sahaların ortak kullanım haklarının alınmasının ardından, sahaları FIFA normlarına uygun suni çim haline getirmek için çalışmalar başladı. Başkan Karakayalı, mahallelerde bulunan sahalarının bakımlarının uzun süredir Kemalpaşa Belediyesi tarafından yapıldığını, ve imzalanan protokol ile artık Belediye ve Gençlik Spor Müdürlüğünün ortak kullanımında olacağını belirtti. Armutlu mahallesinde yapımına başlanan suni çim sahadaki çalışmaları inceleyen Karakayalı, sahanın Mart aynına kadar tamamlanacağını ifade etti. Karakayalı, "Biz uzun süredir Gençlik Spor Müdürlüğü ile temas halindeydik. Bu sahaların ortak kullanım haklarını bize verin, bizde bu sahaları FIFA normlarında uygun hale getirelim diyerek bir teklifte bulunduk. Neticede uzun uğraşlarımız sonunda imzalar atıldı ve ilk olarak Armutlu mahallemizdeki stadımızda çalışmalara başladık. Burası yaklaşık 8 dönümlük bir alan. FIFA standartlarına uygun, resmi müsabakaların oynanacağı tarzda bir suni çim zemini olacak. Yapacağımız stadımızın gece aydınlatmasında mevcut olacak. Böylece gece maçları, antrenmanlar rahatlıkla yapılabilecek. Soyunma odaları, masaj odası, hakem odaları da FIFA normlarına uygun halde yapılacak. Proje yaklaşık 600 bin TL.'ye mal olacak ve Mart ayının ilk haftasında bir aksilik olmaz ise açılışı yapılacak" dedi.

ÇEVRE YOLUNA ENGELLİ PARKI

Çevre yolu, polis merkezi karşısında bulunan alana engelli parkı yapım çalışmalarına da başladıklarını ifade eden Başkan Karakayalı, "Buraya daha çok engelli vatandaşlarımız yararlanabileceği bir park yapıyoruz. İçinde, daha çok engelli çocuklarımızın yararlanabileceği oyun parkı, su havuzu, yeşil alan ve oturma grupları yapacağız. Ayrıca buraya bir kafeterya da yapmayı düşünüyoruz. Amacımız engelli vatandaşlarımızın da dinlenebileceği, sohbet edebileceği bir yer sağlamak. Parkın mart ayı içerisinde tamamlanacağını düşünüyoruz." dedi.

CAMİ İHALESİ TAMAM

Merkeze yapılacak olan Cami projesi ile ilgilide bilgi veren Başkan Karakayalı, "Cami projesinin ihalesini tamamladık. Şu anda bu inşaatın yapılacağı yerde bulunan itfaiyenin kendi yerine taşınmasını bekliyoruz. Onlarda çalışmalarına başladı. İtfaiyenin yerine gitmesinin ardından cami inşaatına start vereceğiz." dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kemalpaşa'ya Yeni Stad - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement