Kemençe Sanatçıları Görele'de Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Kemençe Sanatçıları Görele'de Bir Araya Geldi

Kemençe Sanatçıları Görele\'de Bir Araya Geldi

Görele Kemençe, Horon ve Güzel Sanatları Yaşatma Derneği, yöresel kemençe sanatçıları ile kemençe yapan ustaları, dayanışma programında bir araya getirdi.

08.05.2017 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görele Kemençe, Horon ve Güzel Sanatları Yaşatma Derneği, yöresel kemençe sanatçıları ile kemençe yapan ustaları, dayanışma programında bir araya getirdi.

Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, etkinlikte yaptığı konuşmada, sanatçı olmanın önemini dikkat çekerek, sanatçıların değerinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.

Kendisinin kemençeyi Görele'ye atandıktan sonra daha yakından tanıdığını ifade eden Ermiş, "Modernleşen dünyamızda bazı kültürlerimiz unutulmaya yüz tutmuştur. İnsanlar unutulmaya yüz tutan bu kültürlerini tanımak istiyor. Bu konuda başta belediye başkanımız olmak üzere dernek ve sivil toplum kuruluşlarının etkin çalışmalar yapacağına inanıyorum." diye konuştu.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ise kemençe ve horonun unutulmaması gereken değerler olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Kemençenin anavatanı Görele. Bunun tüm dünyaya tanıtılması gerekiyor. Bunun için üzerimize büyük bir sorumluluk düşmektedir. Görele'de kemençe ve horon günleri düzenleyip, kendi aramızda çalıp oynamakla bunu başaramayız. Dernekler ve sivil toplum kuruluşları olarak bu konuda daha etkin şekilde çalışmalıyız. Belediye başkanı olarak üzerime düşen görevi yapmaya hazırım."

Görele Kemençe Horon ve Güzel Sanatları Yaşatma Derneği Başkanı İlhan Tahmaz da bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kemençe Sanatçıları Görele'de Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement