Kemer Esnafından Avm Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Kemer Esnafından Avm Tepkisi

Kemer Esnafından Avm Tepkisi

Tekirova beldesinde bir grup esnaf, turistlerin ilçe merkezinde alışveriş yapmalarına imkan vermedikleri gerekçesiyle AVM'leri protesto etti

05.07.2013 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kemer ilçesine bağlı Tekirova beldesinde bir grup esnaf, turistlerin ilçe merkezinde alışveriş yapmasını engelledikleri iddiasıyla alışveriş merkezlerini (AVM) protesto etti.

Tekirova beldesinde AVM'lere tepki göstermek amacıyla kepenk kapatan bir grup esnaf, Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras ile görüşmek için belediye hizmet binası önünde toplandı.

Grup üyelerinin bir araya gelmesi gecikince, Başkan Üras, makam aracıyla belediye binasından ayrılmak istedi. Bu sırada Üras'ın içinde bulunduğu aracın önünü kesen esnaftan bazıları, otomobili yumrukladı. Araçtan inen Üras ve şoförü olaya tepki gösterince, kısa süreli arbede yaşandı. Olay daha fazla büyümeden yatıştırıldı.

Belediye önünde tekrar toplanan grup adına gazetecilere açıklama yapan Abdullah Çilengir, Kemer ve beldelerindeki otellere gelen turistlerin şehir merkezinde alışveriş yapmalarının engellendiğini ileri sürdü. Bazı alışveriş merkezlerinin yetkililerinin, turistleri toplu taşıma araçlarıyla kendi merkezlerine götürdüklerini ve bu nedenle turistlerin şehir merkezine girmediğini savunan Çilengir, Kemer ve beldelerindeki esnafın çoğu günler siftah yapmadan gün geçirdiğini söyledi.

Belediye Başkanı Yusuf Üras ise esnafın her zaman yanında olduğunu ve olacağını ifade ederek, "Esnafın yaptığı bütün eylemeleri destekliyorum. Diğer belediye başkanlarının sizin toplantılarınıza katılmadığını duydum. Ama ben sorunlarınızı konuşalım istiyorum. Biz ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Başkalarının bu işleri provoke etmelerine izin vermeyeceğiz"  diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kemer Esnafından Avm Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement