Kemer Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Çalışanlarına Arşiv Mevzuatı Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Kemer Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Çalışanlarına Arşiv Mevzuatı Eğitimi

Kemer Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Çalışanlarına Arşiv Mevzuatı Eğitimi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü görevlileri için Kemer'de düzenlenen Arşiv Mevzuatı Eğitimi, sürüyor.

06.03.2016 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü görevlileri için Kemer'de düzenlenen Arşiv Mevzuatı Eğitimi, sürüyor. Eğitim kapsamında Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde kullanılan bazı kayıtlar da sergileniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Dairesi Başkanlığı tarafından Kemer merkezdeki Sentido Palmet Otel'de 29 Şubat'ta başlayan Arşiv Mevzuatı Eğitimi 900 kişinin katılımıyla sürüyor. Eğitimde, mevzuat değişiklikleri ve bilgileri, teknik gelişmeler, yeni yazılımlar, arşiv tarihçesi gibi konular tartışılıyor. Eğitim 18 Mart'ta sona erecek.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Dairesi Başkanı Zeynel Abidin Türkoğlu, eğitimi arşiv memurlarına yönelik düzenlediklerini söyledi. Arşiv memurlarına güncel mevzuat bilgileri, arşiv tarihçesi, yeni teknik gelişmeler, arşivin elektronik ortama aktarılması, yazılımlar konularında eğitim verildiğini aktaran Türkoğlu, Osmanlı dönemine ait tapu, bazı padişahların mühürleri, tuğralar, Osmanlıca el yazısı ile yazılmış Kuran ve mühürlerin bulunduğu fotoğrafların da eğitim boyunca sergilendiğini kaydetti.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün arşivinde Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde kullanılan mülkiyete esas kayıtların olduğunu anlatan Türkoğlu, şöyle dedi:

"Arşivimizde bulunan kayıtların görseli yüksek olanları tablo olarak hazırladık. Bu tip eğitim, kongre ve seminerlerde sergiler açıyoruz. Sergilerde atalarımızın hazine olarak adlandırdığı bu kayıtları ilgililerin istifadesine sunuyoruz. Sergide 65 metre uzunluğunda Ayasofya Vakfiyesi'nin bir resmi, Bezmi Alem Valide Sultan Vakfiyesi'nin bir resmi, değişik tuğralar ve tapu müdürlüklerinde değişik dönemlerde kullanılan mühürler var."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kemer Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Çalışanlarına Arşiv Mevzuatı Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement