Kemer Türel: Asmek Antalya'nın En Büyük Okulu - Son Dakika
Güncel

Kemer Türel: Asmek Antalya'nın En Büyük Okulu

Türel: ASMEK Antalya'nın en büyük okuluANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "2004 yılında kurulan ASMEK, eğitime verdiğimiz önemle o günlerden bugünlere büyüyerek geldi ve bugün 300 öğretmenimizle, 15 bine yakın kursiyerimizle Antalya'nın herhalde en büyük okulu oldu" dedi.

06.04.2017 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türel: ASMEK Antalya'nın en büyük okulu

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "2004 yılında kurulan ASMEK, eğitime verdiğimiz önemle o günlerden bugünlere büyüyerek geldi ve bugün 300 öğretmenimizle, 15 bine yakın kursiyerimizle Antalya'nın herhalde en büyük okulu oldu" dedi.

Kemer'de eski Devlet Hastanesi olarak kullanılan bina, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenerek Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (ASMEK), Antalya Spor ve Fitness Merkezleri (ASFİM) ile anaokulunun bulunduğu tesise dönüştürüldü. Tek katlı binanın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eşi ASMEK kurucusu Ebru Türel ile siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

'BOŞ DURMASI ÜZMÜŞTÜ'

Törende konuşan Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, "Yaklaşık 1.5 yıl önce Kemer'de göreve başladığımda şu anda önünde bulunduğunuz binayı ziyaret ettiğimde, terk edilmiş bir bina görüntüsüyle karşılaşmıştım ve bu tesisin geçmişte Devlet Hastanesi olarak hizmet ettikten sonra atıl şekilde, boş şekilde durması gerçekten bizleri üzmüştü ve biz bu binanın güvenliğini sağlamakla iştigal ediyorduk. Ama sonrasında gerek Sağlık Müdürlüğümüz gerekse Antalya Büyükşehir Belediyemizin, sayın belediye başkanımızın verdiği destekle bu tesis yeniden hayat buldu. Sizlerin hizmetinize sunuldu. Sayın başkanımıza ve ekibine, Kemer'e böyle bir tesis kazandırdıkları için çok teşekkür ediyorum" dedi.

'DEMEK Kİ RAHATSIZ OLANLAR VAR'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de geçen cumartesi Kemer'e geldiğini ve ilçenin çehresini değiştirecek projeleri anlattığını hatırlattı. Başkan Türel, "Bir müjde daha vermek için buradayım. Antalya Büyükşehir Belediyesi artık hizmetleriyle beni bile şaşırtır hale geldi. Biz bu kadar çok hizmetin içinde birçok açılışı unutuyoruz, atlıyoruz. Bazıları da maalesef hasedinden çatlıyor. Onu da söylemek istiyorum. 'Yav nereden çıkıyor bu kadar açılış' diyorlar. 'Bu kadar açılış yapılacak hizmeti ne zaman yaptılar' diyorlar. Biz de diyoruz ki 'Çalış senin de olur.' Biz çalışıyoruz. Gayret ediyoruz. Yaptığımız hizmetlere hiçbir şey diyemiyorlar ama o kadar çok hizmetin üst üste açılmasından da demek ki rahatsız olanlar var. Varsın onlar rahatsız olsun, biz hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Törenlerimize, temel atma törenlerimize, açılış törenlerimize devam edeceğiz" dedi.

'ANTALYA'NIN EN BÜYÜK OKULU OLDU'

Önceden 'Bir belediyenin eğitimle ilgili işi olur mu?' diye sorulduğunu kaydeden Başkan Türel, şöyle dedi: "Olmazdı, açıkçası belediyeler pek bu işlerle uğraşmazdı ama yeni Türkiye'de evet belediyeler de eğitimle ilgileniyor. 2004 yılında kurulan ASMEK, eğitime verdiğimiz önemle o günlerden bugünlere büyüyerek geldi ve bugün 300 öğretmenimizle, 15 bine yakın kursiyerimizle Antalya'nın herhalde en büyük okulu oldu. Biz ilk defa 2004 senesinde ASMEK için yola çıkıyorken, 'acaba bu işi nasıl organize edebiliriz' diye düşündük. Acaba özelleştirsek mi? Hizmet mi alsak? Ama gerçekten bu işlerde, bu konulara fevkalade yatkın, tabi mesleği icabı da endüstri mühendisi olan sevgili eşim dedi ki 'bu işi ben belediyedeki arkadaşlarla yaparım, yarı yarıya da mal ederim' dedi. Biz de 'hadi yap' dedik. İşte 'hadi yap' denilince yani her şey 'evet' denilince oluyor. 'Evet' dedik ve yola çıktık. Dolayısıyla işte şimdi Antalya'nın en büyük okulu olarak o gün attığımız bu filiz artık maşallah dal budak sardı meyve veriyor. Şimdi ise ilçelerimizde başlattığımız bu ASMEK kurslarımıza Kemer ile devam ediyoruz."

'359 VATANDAŞIMIZ KAYIT YAPTIRDI'

ASMEK'in bugüne kadar 166 bin kursiyer yetiştirdiğini ve yaygın eğitimde Türkiye 3'üncüsü olduğunu vurgulayan Başkan Türel, "Kemer'de bilgisayar sınıfı, dikiş atölyesi, el sanatları atölyesi, yabancı dil sınıfları olmak üzere 6 derslik ile 12 branşta 13 kurs açtık. 2 ayda 236 kadın 123 erkek olmak üzere Kemer ASMEK'e 359 vatandaşımız kayıt yaptırdı" dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından törene katılanlar ASMEK binasını gezdi. Anaokulunda minik öğrencilerle sohbet eden Başkan Türel, ayrıca fitness salonunda da kısa süreli spor yaptı.

Kemer Türel: Asmek Antalya\'nın En Büyük Okulu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kemer Türel: Asmek Antalya'nın En Büyük Okulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement