Kemerburgazlılar Tapularına Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Kemerburgazlılar Tapularına Kavuştu

Kemerburgazlılar Tapularına Kavuştu

Istanbul Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, çalışmalar kapsamında 18. madde uygulaması tamamlanan Kemerburgaz Köyiçi Bölgesinin tapularını Kemerburgaz Meydanı'nda düzenlenen bir törenle sahiplerine verdiEyüp Belediyesinin düzenli kentleşmeyi sağlamak amacıyla yürüttüğü Revizyon İmar...

12.11.2016 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Istanbul Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, çalışmalar kapsamında 18. madde uygulaması tamamlanan Kemerburgaz Köyiçi Bölgesinin tapularını Kemerburgaz Meydanı'nda düzenlenen bir törenle sahiplerine verdi

Eyüp Belediyesinin düzenli kentleşmeyi sağlamak amacıyla yürüttüğü Revizyon İmar Planı çalışmaları kapsamında 3194 sayılı imar kanununun 18. maddesine istinaden tamamlanan Kemerburgaz Köyiçi Bölgesi imar uygulaması işlemleri tapu tesciliyle sonuçlandırılarak sahiplerine verildi. Kemerburgaz Meydanı'nda düzenlenen Kemerburgaz Köyiçi Tapu Dağıtımı törenine Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekeli Hüseyin Bürge, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DAHA SAĞLIKLI BİNALARA KAVUŞACAKLAR

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Köyiçi bölgemizde yaşanan tapu sorununun revizyon imar çalışmalarını tamamladık. Bu konu uzun yıllar sürüncemede kalmış bir konuydu. Tapularını alamadıkları ve imar verilemediği için evlerini yeniden yapamıyorlardı ve bu durum birçok sosyal problemlere de yol açıyordu. Bu problemden dolayı çocuklarını evlendiremeyen aileler de vardı. Çok şükür bugün itibari ile çözdük. İnşallah bu sorun bitmiş oldu ve Kemerburgaz halkı tapularına kavuştu. Bir anlamda kentsel dönüşüm de olacak. Daha sağlıklı binalara kavuşacaklar. Her yönüyle çok bereketli bir çalışma. Ayrıca sadece tapu sorununu çözmedik. 2 kat imar zorunluluğunu da 4 kata çıkardık. Artık tapu sahiplerine 4 kata kadar imar hakkı tanıyoruz. Hayırlı olsun" dedi.

Hüseyin Bürge ise, "Bu bölgenin büyük bir sorunu olan tapu meselesini büyük bir özveri ile çalışarak çözüme kavuşturan Eyüp Belediye Başkanımız Sayın Remzi Aydın'a sizler adına çok teşekkür ediyor, kendisini kutluyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kemerburgazlılar Tapularına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement