Kemik Kanseri "Osman Can Topal"In Umudu Oldular - Son Dakika
Güncel

Kemik Kanseri "Osman Can Topal"In Umudu Oldular

- Kemik Kanseri Osman Can Topal'ın evinden detaylar Sosyal medya kampanyasını başlatan yenge Sevgi Topaloğlu'nun konuşması Baba Ramiz Topal'ın konuşması Anne Zekiye Topal'ın konuşması Kemik kanseri Osman Can Topal'ın el sallaması ve konuşması Kemik kanseri Osman Can Topal'ın umudu...

27.11.2018 20:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Kemik Kanseri Osman Can Topal'ın evinden detaylar

Sosyal medya kampanyasını başlatan yenge Sevgi Topaloğlu'nun konuşması

Baba Ramiz Topal'ın konuşması

Anne Zekiye Topal'ın konuşması

Kemik kanseri Osman Can Topal'ın el sallaması ve konuşması Kemik kanseri Osman Can Topal'ın umudu oldular

Artvin'de, kemik kanseri ile mücadele eden 11 yaşındaki Osman Can Topal'ın tedavisine Küba'da devam edilebilmesi için sosyal medyada başlatılan yardım kampanyasına destek olan vatandaşlar, Topal'ın umudu oldu

Osman Can Topal:

"Yatakta yatmak istemiyorum. Canım çok sıkılıyor. Okula gitmek, arkadaşlarımla parkta oynamak istiyorum. Allah'ın izniyle Küba'dan çok iyi döneceğim"

ARTVİN ( AA) - Artvin'de, kemik kanseri ile mücadele eden Osman Can Topal'ın, tedavisine Küba'da devam edilebilmesi için sosyal medyada başlatılan yardım kampanyası kısa sürede sonuç verdi.

Zekiye ve Ramiz Topal çiftinin 11 yaşındaki oğulları Osman Can Topal'a, yaklaşık 2,5 yıl önce gittiği Bursa Çekirge Devlet Hastanesinde kemik kanseri teşhisi konuldu.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine başvuran Topal ailesi, 2,5 yılık tedavinin ardından oğullarının tedavisi için Küba'daki bir hastane ile iletişime geçti.

Osman Can Topal'ın biyopsi ve kemoterapi raporlarını Küba'daki hastaneye gönderen aile, raporların incelenmesi sonucu Küba'ya davet edildi.

Ailenin, Küba'da 100 bin lirayı aşacağı belirtilen tedavi masraflarını karşılayamaması üzerine yakınları tarafından sosyal medyada yardım kampanyası başlatıldı. Kısa sürede büyüyen kampanyada vatandaşların desteğiyle 3 günde gereken para toplandı.

Pasaport ve vize işlemleri için başvuru yapan Topal ailesi, kısa sürede Küba'ya giderek oğullarının tedavisine başlayacak.

"Bir an önce iyileşerek gezip koşmayı arzuluyorum"

Osman Can Topal, gazetecilere yaptığı açıklamada, yardım kampanyasına katılarak tedavisi için destek olan herkese teşekkür etti.

Bir an önce iyileşerek bisiklete binmeyi, gezip koşmayı arzuladığını dile getiren Topal, "Yatakta yatmak istemiyorum. Canım çok sıkılıyor. Okula gitmek, arkadaşlarımla parkta oynamak istiyorum. Allah'ın izniyle Küba'dan çok iyi döneceğim." ifadesini kullandı.

"Tedavi süreci tamamlandığında kalan parayı bu tarz hastalara bağışlayacağım"

Baba Ramiz Topal da oğlunun Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesindeki tedavisi sayesinde hastalığının ilerlemesinin önüne geçildiğini belirterek, hastanedeki hocalara teşekkür etti.

Bu hastalığı daha önce hiç duymadığını söyleyen baba Topal, " Türkiye'de bunun tedavisi mümkün ama çocuğun ağrıları artınca akrabalarımız vasıtasıyla Küba'da bu hastalığın tedavisinin daha erken sürede yapıldığını öğrendik. Bunun üzerine raporları Küba'ya gönderdik. Hastalık ilerlemeden tedavi için bizi Küba'ya davet ettiler." diye konuştu.

Topal, maddi olarak gerekli parayı karşılayamadığı için akrabalarınca sosyal medya üzerinden yardım kampanyası başlatıldığını ve çok kısa sürede gerekli paranın toplandığını vurgulayarak, "Kaymakamlık ve Valilikten yardım kampanyası için gerekli izinleri aldık. Sağ olsunlar onlar da destek verdiler. Çocuğun tedavi için gerekli limite yardım severler vasıtasıyla ulaşılmıştır. Yardım eden herkesten Allah razı olsun. Tedavi süreci tamamlandığında kalan parayı bu tarz hastalara bağışlayacağım." dedi.

"Onun ağrıları olunca bizim de yüreğimiz yanıyor"

Anne Zekiye Topal da çocuğunun son zamanlarda ağrılarının gittikçe arttığını belirterek, "Onun ağrıları olunca bizim de canımız, yüreğimiz yanıyor. Ağrısı geldiğinde her şeyi unutuyoruz. Gece yarıları hastaneye götürüyoruz. Tedavi için bize dua eden ve maddi katkılarıyla yardımcı olan herkesten Allah razı olsun." dedi.

Sosyal medya kampanyasını başlatan yenge Sevgi Topaloğlu da Küba'daki tedavi için maddi olarak yüksek bir ücrete ihtiyaç olduğunu öğrenince tüm sosyal medya hesaplarından yardım kampanyası için paylaşımlarda bulunduğunu, gerekli paranın kısa sürede toplandığını vurguladı.

Kemik Kanseri "Osman Can Topal"In Umudu Oldular
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kemik Kanseri 'Osman Can Topal'In Umudu Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı
    17:43 Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı

    Hint Okyanusundaki ada ülkesi Madagaskar'ı vuran Gamane Kasırgası'nda hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. Kasırga nedeniyle 3 kişi yaralandı, 4 kişi kayboldu ve 20 binden fazla kişi yerinden oldu. Ülkenin farklı bölgelerinde şiddetli yağış sele yol açtı.

  • Küçük çocuğuna tır kullandıran baba yakalandı
    17:42 Küçük çocuğuna tır kullandıran baba yakalandı

    İzmir'de küçük yaştaki çocuğuna tır kullandıran ve o anları sosyal medyada paylaşan baba, idari para cezası kesilerek hakkında işlem başlatıldı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tırda bulunan küçük çocuğunun ehliyetsiz araç kullanmak ve kullandırmak suçundan dolayı babasına ceza kesildiğini tespit etti. Ayrıca baba ve kızı hakkında trafik güvenliğini tehlikeye atma suçlamasıyla adli işlem başlatıldı.

  • Uludere Katliamı'nda paylaşım yapan okul müdürlerine disiplin cezası istendi
    17:41 Uludere Katliamı'nda paylaşım yapan okul müdürlerine disiplin cezası istendi

    Uludere Katliamı'nı anmak için sosyal medya paylaşımları yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve başka bir yere sürülen 3 okul müdürüyle ilgili soru önergesini cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okul müdürleri için disiplin cezaları istendiğini bildirdi.

  • Meral Akşener, öğretmen atamaları konusunda açıklama yaptı
    17:41 Meral Akşener, öğretmen atamaları konusunda açıklama yaptı

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında Çankırı'da yaptığı konuşmada, 2023 seçimlerine kadar 100 bin öğretmen ataması yapılması gerektiğini belirtti. Akşener, atama yapılmaması durumunda öğretmenlerin oylarına talip olduğunu söyledi ve emeklilerin durumuna benzer şekilde bu hakkı söke söke alacağını vurguladı. Ayrıca mülakat sisteminin kaldırılması gerektiğini de dile getirdi.

  • AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi toprağa verildi
    17:41 AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi toprağa verildi

    Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi, başkentte düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenazeye Karaaslan'ın ailesi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve diğer siyasi isimler ile vatandaşlar katıldı.

  • CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka: 'Korku dağları sarmış'
    17:38 CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka: 'Korku dağları sarmış'

    CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Çorum'da yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara ve İstanbul'a sahip çıkma çağrısına karşılık 'korku dağları sarmış' dedi. Nazlıaka, CHP'li belediyelerin sosyal projeleri ve hesap verebilirlik anlayışını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı'nın hemşericilikle tabloyu değiştiremeyeceğini belirtti. İstanbul seçimleri için ise '17 bakan da gelse halkın iktidarını değiştiremez' dedi.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Semt Pazarlarını Yeniden Kazandıracak
    17:38 Kuşadası Belediye Başkanı Semt Pazarlarını Yeniden Kazandıracak

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, yeni döneminde kapalı pazar yerini kapatarak semt pazarlarını yeniden kente kazandıracağını açıkladı. Mevcut kapalı pazar yeri ise sivil toplum yerleşkesi olarak düzenlenecek.


Advertisement