Kenan Sofuoğlu, Aa Spor Masası'na Konuk Oldu (4) - Son Dakika
Spor

Kenan Sofuoğlu, Aa Spor Masası'na Konuk Oldu (4)

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, MotoGP'de iddialı pilotların birçoğuyla yarıştığını ve onları geçmeyi başardığını söyledi.

14.03.2018 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, MotoGP'de iddialı pilotların birçoğuyla yarıştığını ve onları geçmeyi başardığını söyledi.

Anadolu Ajansı (AA) Spor Masası'na konuk olan milli sporcu, AA Spor Haberleri Yayın Yönetmenliği, yönetici ve editörlerinin sorularını cevapladı.

Dünya şampiyonası denildiğinde 5 ayrı kategori bulunduğuna dikkati çeken Kenan, "MotoGP'deki iddialı pilotların birçoğu ile yarıştım ve onları geçtim. MotoGP'de de şampiyon olduğunuzda aldığınız unvan dünya şampiyonluğu." dedi.

"5 ayrı kategoride de şampiyon olsanız Uluslararası Motosiklet Federasyonuna (FIM) göre dünya şampiyonu kabul ediliyorsunuz." diyen Kenan, şöyle devam etti:

"MotoGP'nin daha yüksek bir popülaritesi var. MotoGP'de sporcu başına 1 yıllık yarışma bütçesi 20 milyon avro iken Supersport'ta 1 yılık yarışma bütçesi 1-2 milyon avro. Ben MotoGP hakkımı Toprak ve Öncü kardeşler için kullanmak istiyorum. MotoGP'nin en büyük takımı Repsol Honda Takımı. İspanya'nın bir markası. THY Honda Takımı olsaydı MotoGP'de Toprak ve Kenan olur muydu? O zaman sponsorlar 'Ben bu kadar para ödüyorum oraya 2 tane de Türk sporcu koyacaksınız.' derdi. Bu yarışta bir Türk markası yokken orada nasıl Türk sporcu görmeyi düşünebiliriz. Böyle bir ihtimal yok. İspanyol ve İtalyan markalar yatırım yaparken kalkıp da 'Türk'ü koyalım.' demezler. Türk markası girerse Türk sporcunun yer alması kolaydır. Öncü kardeşler var. Daha 14 yaşındalar. Önlerinde 5 yıl var. MotoGP için öncü kardeşleri yetiştireceğim ve birinin şampiyon olacağına inanıyorum."

Bütçeler yüksek

Kenan Sofuoğlu, dünya şampiyonasında bir pilotun yarışması için yüksek bütçenin gerektiğini vurguladı.

Milli motosikletçi, en büyük destekçilerinin Gençlik ve Spor Bakanlığı ve federasyon olduğuna dikkati çekerek, "Bize bu bütçelerde yardımcı oluyorlar. Dünya şampiyonasında bir pilotun yarışması yüksek rakamlar gerektiriyor. 30 kişilik bir ekip çalışıyor. Bu ekibin 4-5 tane motosikleti ve ekipmanlarını hazırlayarak Avustralya gibi dünyanın öbür ucuna gitmesi, oradan Tayland'a geçerek dünya turu yapması düşünün ki ne kadar maliyetli. Avustralya'ya sadece Toprak ve ben gittiğimiz zaman 10 bin avro gibi bir rakamsa 30 kişilik ekibin kargo uçaklarıyla gidip gelmesini düşünün." değerlendirmesini yaptı.

Afrin'deki Mehmetçiğe gönülden destek

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Afrin'de terörle mücadele eden Mehmetçik için dua ettiğini dile getirdi.

İki hafta boyunca Avustralya'da bulunduğunu ve sürekli Afrin bölgesindeki harekatla ilgili haberleri takip ettiğini anlatan Kenan, şöyle konuştu:

"Ne kadar kaybımız var, ne kadar terörist öldürülmüş hep bunları takip ettim. 8 askerin şehit olduğunu duyduğumda yatağımda utandım. Orada askerimiz, Mehmetçiğimiz şehit oluyor. Kendi kendime düşündüm, ne yapabilirim diye. Çekip oraya gitsem faydalı olur muyum, faydalı olamam. Aklıma farklı farklı senaryolar geldi. Yapabileceğim en büyük şey dua edebilmek. Başkomutan tarafından hep beraber gideceğiz denilene kadar beklemek... Gönlümüz ve duamız her zaman Afrin'de. İnşallah en az kayıpla atlatırız."

"Bizde emeklilik yok"

Aktif spor hayatını sürdürdüğünü belirten Kenan, "Rabbimin çizdiği bir yol var, o yolda yürüyeceğiz. Bizde emeklilik yok." dedi.

"Ne kadar daha devam ederim bilmiyorum." ifadesini kullanan milli sporcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaşım ilerledikçe zorlanıyorum. Sakatlıkları atlatabilirsem bu sezonu da şampiyonlukla bitirmek istiyorum. Bıraktıktan sonra yapacak çok iş var. Bizde emeklilik yok. Toprak Razgatlıoğlu ile Can ve Deniz Öncü kardeşler var. Hedefim bu sporcuları dünyanın zirvesine çıkarmak. Benim bu sporculara ağabeylik yapmam gerekiyor. Tecrübelerimle onlara yol göstermem gerekiyor. Devlette ve federasyonda görev almayı düşünmüyorum."

Filminin gösterimi için Cumhurbaşkanı'nı bekliyor

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, hayatıyla ilgili bir filmin çekildiğini ve gösterimi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programını beklediğini ifade etti.

Sponsorluğunu yapan firmanın desteğiyle filmin hazırlandığını anlatan Kenan, "Bu film yabancılar tarafından çekildi. Galasının ocak ayında yapılması planlanmıştı. İzlediğimde gençlere öncülük yapabilecek bir film olduğunu gördüm. Çünkü içinde çok zorlu bir hayat hikayesi var. Cumhurbaşkanımız ile Külliye'de yapalım ve Türkiye'nin her yerinden gençleri getirelim, izlesinler istedim. Fragmanı Cumhurbaşkanı'na gösterdim ve çok beğendi. Kendisi bana 'O zaman bunu Külliye'de yapıyoruz.' dedi. Film hazır. Cumhurbaşkanı'nın programını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Osmanlıspor'a güveniyor

Osmanlıspor'un lisanslı sporcusu Kenan Sofuoğlu, Spor Toto Süper Lig'de zor günler geçiren kulübünün bunu aşarak ligde kalacağına inandığını söyledi.

Kendisine değer veren Osmanlıspor ve kulübün kurucu başkanı Ahmet Gökçek'e teşekkür eden Kenan, "Ben Osmanlıspor'un lisanslı sporcusuyum. Türkiye'de büyük futbol takımlarının yapmadığını yaptılar. Osmanlıspor bana her konuda destek oluyor. Bu beni güçlü kılıyor. Osmanlıspor zor bir dönem yaşıyor. Gördüğüm kadarıyla bu sıkıntıyı atlatacaklar. Son maçı da kazanarak umut verdiler." değerlendirmesinde bulundu.

Kenan Sofuoğlu, Aa Spor Masası\'na Konuk Oldu (4)
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kenan Sofuoğlu, Aa Spor Masası'na Konuk Oldu (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement