Kenan Sofuoğlu Devreye Girdi, Motosikletteki ÖTV 31 Mart'a Kadar Sıfırlandı - Son Dakika
Güncel

Kenan Sofuoğlu Devreye Girdi, Motosikletteki ÖTV 31 Mart'a Kadar Sıfırlandı

Meslic'te paylaştığı 'Emir erlerim' pozuyla olay olan Kenan Sofuoğlu'nun Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'la yaptığı görüşmelerin ardından motosikletten alınan yüzde 8 ÖTV oranı 31 Mart yerel seçimlerine kadar sıfırlandı.

02.01.2019 11:24  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu'nun Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'la yaptığı görüşmelerin ardından motosikletten alınan ÖTV oranı 31 Mart yerel seçimlerine kadar sıfırlandı.

Sözcü'nün haberine göre, hükümetin yerel seçimler öncesinde ekonomiyi canlandırmak için attığı vergi adımları devam ediyor. Beyaz eşya ve konutta KDV oranlarının düşük tutulması mart ayının sonuna kadar devam edecek.

Kenan Sofuoğlu Devreye Girdi, Motosikletteki ÖTV 31 Mart'a Kadar Sıfırlandı

ÖTV YÜZDE 8 OLARAK UYGULANIYORDU

Otomotivdeki ÖTV oranlarında yapılan indirimin ardından motosikletin ÖTV'sinde de indirim yapıldı. 250 cc'nin altındaki motorların ÖTV'si yüzde 0'a çekildi. Motosikletlerde ÖTV yüzde 8 olarak uygulanıyordu.

Motosikletlerde yapılan geçici ÖTV indiriminin arkasından ise dünyaca ünlü motosiklet şampiyonu AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu çıktı.

Kenan Sofuoğlu Devreye Girdi, Motosikletteki ÖTV 31 Mart'a Kadar Sıfırlandı

"MOTOSİKLET CAMİASI ADINA TEŞEKKÜR EDERİM"

Sofuoğlu, Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan açıklamasında "Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak ile yaptığımız görüşmeler sonucunda yapılan ÖTV açıklaması motosikletçilerin yüzünü güldürdü. Bugüne kadar yaptığımız görüşmelerde Bakanımız Berat Albayrak bizi ilgiyle karşıladı. Kendilerine ve Bakan yardımcımız Dr. Nureddin Nebati beye tüm motosiklet camiası adına teşekkür ederim" dedi.

Kenan Sofuoğlu Devreye Girdi, Motosikletteki ÖTV 31 Mart\'a Kadar Sıfırlandı

Son Dakika Güncel Kenan Sofuoğlu Devreye Girdi, Motosikletteki ÖTV 31 Mart'a Kadar Sıfırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement