Kendi Hayat Hikayesini 'Çınar' Adını Verdiği Filmiyle Kaleme Aldı - Son Dakika
Yaşam

Kendi Hayat Hikayesini 'Çınar' Adını Verdiği Filmiyle Kaleme Aldı

Kendi Hayat Hikayesini \'Çınar\' Adını Verdiği Filmiyle Kaleme Aldı

Özel bireyin yaşam mücadelesini konu eden ‘Çınar’ filminin yönetmeni Mustafa Karadeniz, filmi kendi hayat hikayesinden uyarladığını belirterek, Sarıkamış’ın soğuğunda annesinin her gün kendisini sırtında taşıyarak okula götürdüğünü söyledi.

08.10.2018 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel bireyin yaşam mücadelesini konu eden 'Çınar' filminin yönetmeni Mustafa Karadeniz, filmi kendi hayat hikayesinden uyarladığını belirterek, Sarıkamış'ın soğuğunda annesinin her gün kendisini sırtında taşıyarak okula götürdüğünü söyledi. Tek isteğinin özel bireylerin ailelerine umut olmak istediğini söyleyen Karadeniz, "Bu filmi izledikten sonra, 'Bak Mustafa Karadeniz'i annesi zor şartlarda sırtında taşımış, bırakmamış' diyecekler. Umut olmak istiyorum. Çocuklarını bırakmamalarını sağlamak istiyorum" dedi.

55. Uluslararası Antalya Film Festivali yarışma seçkisinde yer alan yönetmen Mustafa Karadeniz'in kendi gerçek hikayesini anlattığı 'Çınar' filmi sinemaseverlerle buluştu. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yaşayan bir çiftin engelli çocukları ile yaşam mücadelesini anlatan filmin yönetmeni Karadeniz, filmi kendi hayat hikayesinden yola çıkarak hazırladığını söyledi.

"Kızağı kurtlar kovaladı"

Küçük yaşlarda 'çocuk felci' rahatsızlığı geçiren ve 7 defa ameliyata giren Mustafa Karadeniz, ilkokul hayatını annesinin sırtında okula gidip gelerek tamamladı. Bu dönemde ailesinin ve kendi yaşadığı zorlukları, yazıp yönettiği Çınar filmiyle, sinemaseverlerle paylaşan Karadeniz, özel bireylerin ailelerine umut olmayı hedefliyor. Karadeniz, "Biz Çınar filminde bu konuyu anlattık. 45 kişilik ekiple, eksi 45 soğukta, 45 günde çektiğimiz filmdi. Çok zor şartlardı. Başımıza çok ilginç şeyler geldi. Kızağı sahnemiz vardı. Kızağı kurtlar kovaladı. Kızağı kullanan arkadaşımızın tecrübesiyle kurtlardan kurtulduk. Soğuktu, oyuncular donma tehlikesi geçirdi. Sıkıntılı bir işti. Onun için emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

"Salonlarda insanları mıhlayacak bir film olduğunu düşünüyorum"

Sıkıntılı bir süreç geçtiğini fakat filmin çok güzel olduğunu kaydeden Mustafa Karadeniz, filmin içeriğini ise şu şekilde anlattı:

"İşine atla gidip gelen babanın iş yeriyle yaşadığı sıkıntılar, hayat sıkıntısı, yoksulluğu, engelli çocuklarıyla Sarıkamış'ta hayata ve doğaya tutunma çabasını anlatıyor. Anne, her gün oğlunu köye sırtında taşıyor. Ameliyat ettirme umuduyla yaşayan anne ve babanın dramını görüyoruz. 60'ıncı dakikadan sonra film farklı bir yer gidiyor. Salonlarda insanları mıhlayacak, anne-baba ve insan olmanın en tavan noktasında yaşadığı bir film olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Çocuk felci geçirmiş, 7 defa ameliyat olmuş bir engelliyim"

Türkiye'de çok sayıda özel birey olduğunun altını çizen Yönetmen Karadeniz şöyle konuştu:

"Milyonlarca dostum, kardeşim var. Bu çok önemli. Ben de bunu yaşayan biri olduğum için derdim vardı. Sinema sektörüne girdiğimde özel kardeşlerimin ve ailelerin sıkıntılarını bu dille anlatmak istedim. Çocuk felci geçirmiş, 7 defa ameliyat olmuş bir engelliyim. Özel kardeşlerim hayatını bir şekilde devam ettiriyor, ama engelli ailesine özellikle de annesinin üstüne büyük bir yük düşüyor. Benim tek isteğim; bir tane bile olsa, özel çocuk annesine umut olmak. Ben iyi bir örnek olduğumu düşünüyorum. Bu filmi izledikten sonra, 'Bak Mustafa Karadeniz'i annesi zor şartlarda sırtında taşımış, bırakmamış' diyecekler. Umut olmak istiyorum. Çocuklarını bırakmamalarını sağlamak istiyorum." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kendi Hayat Hikayesini 'Çınar' Adını Verdiği Filmiyle Kaleme Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.


Advertisement