Bağcıkları Kendiliğinden Bağlanan Ayakkabı Gerçek Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Bağcıkları Kendiliğinden Bağlanan Ayakkabı Gerçek Oldu

Geleceğe dönüş filmini izleyenlerin sahip olmayı hayal ettiği otomatik bağcıklı ayakkabı bir spor ürünleri firmasınca imal edildi.

20.11.2014 15:33  Güncelleme: 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcıklı ayakkabı giymenin kendine göre zor tarafları var. Özellikle kilolu insanlar için neredeyse bir eziyet. Geleceğe Dönüş filminin yapımcıları baş rol oyuncusu Michael J. Fox için kendiliğinden bağlanan ayakkabılara senaryoda yer vermişlerdi. Filmi izleyenler o ayakkabılara kavuşmanın hayellerini kurdular.

KENDİNİ BAĞLAYAN AYAKKABI GERÇEK OLDU

Bir spor malzemeleri üreticisi bu hayali gerçeğe çevirdi.Kendiliğinden bağlanan ayakkabının bağcık sistemi herhangi mekanik parçaya, motora, yaylara, çarklara veya pistonlara sahip değil. Sadece bir basınç sensörü ve ipleri sıkıştıran bir denge mekanizmasından oluşuyor.

AYAĞINIZI İÇİNE SOKMANI YETERLİ

Siz ayakkabıyı giydiğiniz ve topuğunuzu bastırdığınız anda ipler sıkışıyor ve ayakkabı ayağınıza tam oturuyor. Ayağın rahat edebilmesi için farklı ip sıkma seviyeleri ayarlamak mümkün.

FİBER MALZEMEDEN

Otomatik bağcık mekanizmasındaki ipler ayakkabının tabanına bağlı ve her giyildiğinde ciddi bir gerilimle başetmek zorunda kalıyor. Bu yüzden de çok sağlam olmaları lazım ve özel bir karbon fiber malzemeden üretilmişler. İpler yaklaşık 115 kilogram yükü kaldırabilecek kadar sağlam. Tüm mekanizma o kadar dayanıklı ki, yapılan testlerde 200,000 defadan fazla otomatik bağlanıp açılmaya bile dayanabilmiş.

FİYATI EL YAKIYOR

Kendiliğinden bağlanan ayakkabının fiyatı 195 ABD Doları

Bağcıkları Kendiliğinden Bağlanan Ayakkabı Gerçek Oldu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Bağcıkları Kendiliğinden Bağlanan Ayakkabı Gerçek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • GÜZEL: İNSANLIK HİZMETİNE SUNULACAK HERŞEY YAPILIYOR. GÜZEL BİR GELİŞME ÖZELLİKLE ŞİŞMANLAR VE YAŞLILAR İÇİN HARİKA BİR SUNUM, KEŞKE İNSANLIĞIN KURTULMASI İÇİN, SİLAHLARIN TOPYEKÜN İMHA EDİLSE O DAHA İYİ OLURDU. 14 1 Yanıtla
  • TAYFUN: BU AYAKKABIYI GÖBEĞİ NEDENİ İLE EĞİLEMEYENLER ALSIN 8 1 Yanıtla
  • ressammm: yahu arkadas nıe bu bızım mılletımız herseye bı muhalefet oluo yaa ıstemıosan kullanmazsın arkadas. . sadece bu konu degıl cok ıyı bı gelısmede olsa bı olumsuzluk buluonuz nasıl bı muhalefetlıktır bu yaa 8 1 Yanıtla
  • NANEMOLLA: İNSANLARIN TEMBELLEŞMELERİ İÇİN TEKNOLOJİ SÜPER YARDIMCI, OBEZ DE OLURSUN, MORBİT OBEZDESANKİ ÇOK ÖNEMLİ BİR KEŞİF :) 7 0 Yanıtla
  • Erkut: Bağcıksız ayakkabılar çoktan bulunmuştu halbuki :) 0 0 Yanıtla
  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.

  • Tunceli'de depremzedeler için inşa edilen 88 konutun kura çekimi yapıldı
    21:29 Tunceli'de depremzedeler için inşa edilen 88 konutun kura çekimi yapıldı

    Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde meydana gelen deprem sonucunda evleri hasar gören vatandaşlar için inşa edilen 88 konutun kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirildi. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, kura çekilen konutların hak sahiplerine hayırlı olması temennisinde bulundu.


Advertisement