"Kendini Arayan Adam" Konferansı Büyük İlgi Gördü - Son Dakika
Güncel

"Kendini Arayan Adam" Konferansı Büyük İlgi Gördü

"Kendini Arayan Adam" Konferansı Büyük İlgi Gördü

Kendini Arayan Adam' adlı romanıyla gençliğinin içinde bulunduğu sıkıntılara ışık tutan eğitimci yazar ve kişisel gelişim uzmanı Dr. Halit Ertuğrul tarafından Dicle Üniversitesinde konferans verildi.

17.04.2015 08:24  Güncelleme: 08:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kongre merkezinde gerçekleşen ve Halit Ertuğrul'un romanı ile aynı adı taşıyan "Kendini Arayan Adam" adlı konferansa Dicle Üniversitesi rektör yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, dekanlar, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kuran'ı Kerim okunmasının ardından İlahiyat Fakültesi öğrencisi olan Yusuf Ulaş, yaptığı açılış konuşması ile tüm katılımcılara ve davetlerini kırmadan teşrif eden Halit Ertuğrul'a teşekkür etti.

Eğitim hayatında 35. yılını kutlayan ve bugüne kadar 4950'ye yakın konferans verdiğini belirten Ertuğrul, Dicle Üniversitesinde ve Diyarbakır'da olmanın özel olduğunu ifade etti.

İnsanların elinde olan nimetlerin kıymetini kaybetmeden anlamadığını, mutlu ve huzurlu olmanın şükür etmekten geçtiğini dile getiren Ertuğrul, bir insanın kafasındaki yanlışları düzeltmenin yolunun onun gönlüne girmekle mümkün olduğunu söyledi.

"Kim olduğunuzun hiç önemi yok kiminle olduğunuz önemli. Çünkü kiminleyseniz osunuzdur" diyen Ertuğrul, öğrencilere arkadaş seçiminde çok dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, "arkadaşınız kadar önemlisiniz, arkadaşınız kadar değerlisiniz, arkadaşınız kadar başarılısınız. Arkadaşını seçen geleceğini seçer" dedi.

Ertuğrul, insan kendi iç dünyasına dönerek neden var olduğunu, var olmakla hangi sorumluluğu üstlendiğini sorgulaması ve "kimim, niçin varım, ben insan olmanın neresindeyim" sorularına cevap vermesi gerektiğini kaydetti.

Dünyada evlatlarına Türk milleti gibi düşkün bir toplum olmadığını belirten Ertuğrul, evlatları için gözyaşlarını yaşamları boyunca esirgemeyen anne babalar karşısında, evlatların buna layık olması gerektiğini ifade etti.

Kendi yaşamından ve çevresinden örnekler veren Ertuğrul, anlattıkları ile salonda bulunanları kâh güldürdü kâh ağlattı.

Konferansın sonunda rektör yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün Ertuğrul'a Diyarbakır'ın manevi kimliğini sembolize eden dört ayaklı minare minyatürü takdim ederek, kendisini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Halit Ertuğrul, konferansın sonunda dağıtılan "Kendini Arayan Adam" adlı kitaplarını imzaladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Kendini Arayan Adam' Konferansı Büyük İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement