Kent dışından gelenler, Adana'nın sıcağına dayanamadı - Son Dakika
Güncel

Kent dışından gelenler, Adana'nın sıcağına dayanamadı

Kent dışından gelenler, Adana\'nın sıcağına dayanamadı

ADANA'da, hafta sonundan bu yana etkili olan sıcak hava, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

31.08.2020 14:59  Güncelleme: 20:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADANA'da, hafta sonundan bu yana etkili olan sıcak hava, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kentte hava sıcaklığı 39 derece ölçülürken, güneş altındaki termometreler, 43 dereceyi gösterdi. Kent dışından gelenler ise Adana'nın sıcağında nefes almakta zorlandıklarını söyledi.

Çukurovalı yazar Yaşar Kemal'in romanlarına konu olan 'sarı sıcak'lar, Adana'da günlerdir etkili olmaya devam ediyor. Kentte sıcaklık 39 derece ölçülürken, saat 13.00'te Atatürk Parkı'ndaki termometreler, 43 dereceyi gösterdi. Birçok kişi, zorunlu hallerde dışarı çıktığını belirtirken, dinlenmek için gölgedeki bank ve ağaç altlarını tercih etti. Sokak hayvanlarının ise beslenmek ve uyumak için yuvalarına çekildiği görüldü.

'BURADA NEFES ALINMIYOR 'Elazığ'dan Adana'ya misafir olarak gelen İlknur- Yüksel Dağ çifti, maskelerini takıp, bebekleriyle parkta gezintiye çıktıklarını belirtti. Yüksel Dağ, "Burası gerçekten çok sıcak. Elazığ'ın havası normal ama burada nefes dahi alınmıyor. Ayrıca nemi çok, yapış yapış oluyor insan. Gece yatılmıyor. Evde klima ve duş ile serinliyoruz. Çocuğa sürekli banyo yaptırıyoruz" diye konuştu.'ŞANLIURFA'DAN DAHA SICAK'Arkadaşı ile Şanlıurfa'dan gelen İbrahim Ali Türkmen ise "Biz Şanlıurfa'dan geliyoruz. Bizde de sıcaklık yüksek. Burası Şanlıurfa'ya göre daha sıcak. Nem oranı yüksek olduğu için 5 dakika dahi dışarıda gezsek her yerimiz ıslanıyor" dedi. TEHLİKEYE RAĞMEN YÜZDÜLERÖte yandan gençler ve çocuklar ise tehlikeye aldırış etmeden Yüreğir ilçesindeki Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalına girerek, serinlemeye çalıştı. Kanalda yüzen İbrahim Özaltın ve Ali Samet Köz, sıcaklardan bunalıp, kanala girerek, serinlediklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kent dışından gelenler, Adana'nın sıcağına dayanamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement