Kent Konseyi Bir Yılı Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyi Bir Yılı Değerlendirdi

Kent Konseyi Bir Yılı Değerlendirdi

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilesinde düzenlenen kent konseyinde konuşan ilçe belediye eş başkanı Emrullah Cin bir yıllık çalışmaları aktardı.

18.03.2015 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde kent konseyi toplantısı gerçekleşti.

Viranşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, Viranşehir Belediyesi Med Kültür ve Sanat Merkezinde yapılan toplantıya Viranşehir Belediye Eş Başkanları Emrullah Cin, Filiz Yılmaz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Eş Başkanları Ayşe Sürücü ve Tamer Şenbayram, DBP İlçe Eş Başkanı Hoşnaf Ata, CHP ilçe Başkanı Remzi Taylan, Saadet Partisi ilçe Başkanı Yasin Kurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, sivil toplum dernekleri, sendika temsilcileri ve oda temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kent konseyi toplantısı bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin, belediyenin yaptığı bir yıllık çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Cin, halkın seçilenlerden ve atananlardan hesap sorması gerektiğini vurgulayarak, "Halk hesap sorabilmeli. Halkın her kuruşunun hesabı verilmeli. O zaman demokrasi olur, barış olur, kardeşlik olur. Halk gerektiğinde seçtiklerini geri çağırabilmeli. Fakat maalesef bizde hala o durum yok. Biz yönetim olarak üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Şayet hesap veremeyeceğiz bir durum olursa, istifa ederiz" diye konuştu. Ardından belediyenin bir yıllık çalışmasına değinen Cin, 150 bin metrekare kilitli parke taşının yapıldığını ve 23 km'lik yol çalışmasının gerçekleştiğini dile getirdi. Belediyenin bu yıl 16 mahallede kültür evleri yapacağını ifade eden Cin, "Bir yıl için Viranşehir'in payından 17 milyon 540 bin TL büyükşehir belediyesine aktarıldı. Şayet bu para bize gelmiş olsaydı. Bu yıl 16 kültür evi değil 60 veya 70 kültür evi yapacaktık. Yine kırsal mahallelerimize hizmet götürmek için araç almak istedik. Fakat AKP'li belediye meclis üyeleri ret etti. Bizler de araçları kiralama yoluna gittik ve o araçlarla Viranşehir'in dört bir yanındaki mahallelere hizmet götüreceğiz. Biz bu halka hizmetkarlık için seçildik ve böyle de devam edecek" dedi.

Ardından büyükşehir yasasına göre büyükşehir belediyesi ile Viranşehir Belediyesinin görevleri katılımcılara anlatıldı. Dilek ve temennilerin ardından kent konseyi toplantısı sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kent Konseyi Bir Yılı Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement