Kent Konseyi Milletvekili Adayları Buluşması - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyi Milletvekili Adayları Buluşması

Kent Konseyi Milletvekili Adayları Buluşması

Kahramanmaraş Kent Konseyi, milletvekili adaylarını bir araya getirdi.

31.05.2011 22:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıya AK Parti milletvekili adayları Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu, Sevde Bayazıt, İdris Tezcan, CHP milletvekili adayı Kemal Sağ, BBP milletvekili adayı Remzi Çayır, Saadet Partisi milletvekili adayı Cuma Tahiroğlu, HAS Parti milletvekili adayı Mustafa Kabalcı, AK Parti İl Başkanı Fatih Erkoç, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nevati Okay, AK Parti Gençlik Kolları ve Kadın Kolları Başkanları, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri ile Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve Başkan yardımcıları Cevdet Kabakcı ile Özcan Konuklar'ın da takip ettiği toplantıda milletvekillerine yönelik bir konuşma yapan Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan bu buluşmanın Kahramanmaraş için bir kazanım olduğunu söyledi. Arıkan Kent Konseyinin hiçbir siyasi kuruluşun güdünümde ve etkisinde olmadığının altını çizerek başladığı konuşmasında; "2007 yılında kurulan Konsey siyasetüstü bir konumda ve kuruluş olarak her siyasi partiye eşit mesafededir. Bu doğrultuda ithaf edilen bazı yakıştırma ve iddiaları, bu gerekçe ile toplantıya katılmayan anlayışı yadırgadığımızı ifade etmek istiyorum Bu programdan amacımız; vaat alma, proje yarıştırma değil toplumun herkesimini temsil ve teşkil eden sivil toplum kuruluşları ile fikir alışverişinde bulunmak ve daha yakından tanışma imkanı sunmaktır. Bizimde Kent Konseyi olarak sizden beklentimiz iktidarıyla muhalefetiyle birlik olmanız. Eğer birlik sağlanırsa; ülke geneline verilen hizmetlerden şehrimizi en üst düzeyde istifade ettireceğinize, lobi çalışmalarıyla şehrimizin hem hizmet almasına hem de tanıtıma katkı sağlayacağınıza, şahsi kaygılardan dolayı risk almayıp sorunları ötelemeyeceğinize, önceliğinizin ve ortak paydanızın daima Kahramanmaraş olacağına inancımız tamdır" dedi.

Konuşmasında Kent konseyi ve çalışmalarıyla ilgilide bilgi veren Arıkan; "Sivil anayasa, sivil demokrasi, sivil hareket sivil insiyatif gibi kavramların her geçen gün öneminin arttığı günümüzdeki sivil toplum hareketlerinin ve dolayısıyle sivil toplum kuruluşlarının ortak paydası ve sesi somut olarak kent konseyleridir. Kent konseyleri seçilmiş ve atanmış idareciler ve sivil toplumla beraber ortak bir yönetim anlayışıyla yaşadıkları şehrin yönetiminde rol alırlar. Bu bağlamda fikir alışverişinde bulunma, sorunları dile getirme kamu oyu oluşturma ve herkesi bir şekilde yönetime dahil ederek fertleri sorumlu ve bilinçli bireyler haline getirir. Yanlış bilinegelen proje üretmek ise kent konseylerinin asli görevi olmamakla birlikte üretilen projelerin hayata geçirilmesine katkı sağlar. Konseyimiz 2007 yılın da kurulmuş olup asli görevi olmadığı halde kamuoyunun beklentilerini yerine getirme adına Kahramanmaraş Belediyesi'nin katkılarıyla birçok projeyi hayata geçirmiştir.

Türkiye de bir ilk olan Semt Eğitim Ocağı,her yıl düzenlenen 500 üniversiteli öğrenciye yönelik gezi düzenlenmesi yine Türkiye de bir ilk ve tek olarak kalkınma ajansından mali destek alan konseyimiz Kahramanmaraş Belediyesi'nin aslına uygun olarak yaptırdığı Uzunoluk Hamamını Kurtuluş Kent Müzesi yapmak için gerekli projeyi Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansına sunmuş onaylanan projeyle yaklaşık 500 bin TL lik mali destek alarak çalışmalara başlamıştır. Bunlar çalışmalarımızdan sadece birkaç tanesi. Ayrıca;16/17 Nisan tarihinde Kocaeli'de gerçekleştirilen Kent Konseyleri İletişim ve İşbirliği Ağına Hazırlık Çalışmaları Toplantısı'nda Bursa'dan sonra dönem başkanlığına seçilmiş olmamızı ve bu programda Akdeniz bölgesini temsilen konseyimizin sunumda bulunmasını 6 - 7 Mayıs tarihlerinde Bursa'da gerçekleştirilen Kent Konseyleri Sempozyumu'nun açılış oturumunda örnek kent konseyi olarak Kahramanmaraş Kent Konseyi'nin sunumunun yapılmasını da şehrimiz açısından yakalanmış bir fırsat olarak nitelendirebiliriz" diye konuştu.

AK Parti milletvekili adayları Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu, Sevde Bayazıt, İdris Tezcan, CHP milletvekili adayı Kemal Sağ, BBP milletvekili adayı Remzi Çayır, Saadet Partisi milletvekili adayı Cuma Tahiroğlu, HAS Parti milletvekili adayı Mustafa Kabalcı'nın yaptığı beşer dakikalık konuşmaların ardından soru cevap şeklinde devam eden toplantı, farklı görüşlere mensup partilerin adaylarının ortak paydaları olan Kahramanmaraş için bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunabileceklerini gösterdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kent Konseyi Milletvekili Adayları Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da Aranan 9 Kişi Yakalandı, Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi
    01:24 Hatay'da Aranan 9 Kişi Yakalandı, Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyonlarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler cezaevine gönderilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement