Kent Konseyi Şairleri Peygamber Sevgisini Şiirlere Döktü - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyi Şairleri Peygamber Sevgisini Şiirlere Döktü

Kent Konseyi Şairleri Peygamber Sevgisini Şiirlere Döktü

BKK Şairler Yazarlar Çalışma Grubu'nun düzenlediği 'Kutlu Doğum Haftası' programında, şairler dizelerle peygamber sevgisini dile getirdi.

20.04.2015 15:49  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Kent Konseyi (BKK) Şairler Yazarlar Çalışma Grubu'nun düzenlediği 'Kutlu Doğum Haftası' programında, şairler dizelerle Peygamber sevgisini dile getirdi.

Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu Dede Efendi Salonu'ndaki programa, BKK Başkan Yardımcısı M. Necati Şahin, BKK Şairler Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Faruk Anbarcıoğlu ve çalışma grubu üyeleri katıldı. Hamiyet Annaç Akyıldız'ın sunuculuğunu yaptığı programda Cengiz Numanoğlu ise konuk katılımcı olarak yer aldı.

BKK Başkanı Yardımcısı M. Necati Şahin, Sevgililer Sevgilisi'nin anılmasına vesile olan Şairler Yazarlar Gurubu üyelerine teşekkür etti. BKK'nin birçok alanda örnek çalışmalar yaptığını söyleyen Şahin, gönüllü şairlerin de eserler üreterek önemli günleri hatırlattığını ifade etti. Türkiye'nin en aktif ve en güçlü kent konseyi olan BKK'nin üyesi olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Şahin, çalışmalarda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen BKK Başkanı Semih Pala ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti.

BKK Şairler Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Faruk Anbarcıoğlu ise, Peygamber Efendimizin miladi takvime göre doğum gününün ülkenin birçok yerinde farklı programlarla kutlandığını hatırlattı. Şairler Yazarlar Çalışma Grubu'nun da her sene Peygamber sevgisini şiirlerle dile getirdiğini aktaran Anbarcıoğlu, "O önce yüreklerimize hitap etti. Yürekli paslı bir kavimden yürekleri insan sevgisi dolu bir toplum oluşturdu. Önce ilim dedi. Hayatın anlamını yitirdiği bir yüzyılda dünyayı aydınlattı. Cehaletin kol gezdiği bir zamanda insanları hak, hakikat ve yüksek değerlerle buluşturdu. Rahmet çağrısıyla insanlık tarihini değiştirdi. Rabbimizin varlığını ve birliğini bize öğretti. Hayatı ve ahlakıyla çağlar üstü örnek oldu. İnsanlık gerçek medeniyeti Peygamber Efendimizle öğrendi. İslam meşalesi tüm mekan ve zamanı aydınlattı. İnsanlık aslında insanlığı ondan öğrendi. Bugün de Peygamber Efendimizin önderliğine, örnekliğine, rehberliğine her zamandan daha fazla ihtiyacımız var. Şairler olarak Peygamberimizi bir nebze de olsa duygularımızla anlatmaya çalışıyoruz. Peygamber Efendimiz'in o sevgisini gönülden hissetmeseydik bu şiirleri yazamazdık" dedi.

Konuşmaların ardından şairler, Peygamber sevgisini hazırladıkları eserlerle dile getirdi. Programın konuk katılımcısı Cengiz Numanoğlu da şiirlerini BKK gönüllüleri için seslendirdi. Programın son bölümünde ise Veysel Bilen ve ekibi tarafından tasavvuf musikisi konseri verildi.

Programda, Zeki Bayraktar, Sevim Yakıcı, Muhittin Laçin, Safiye Göktepe, Turgut Tüfekçibaşı, Yadigar Ünver, Yüksel Akdemir, Gönül Aydemir, Emin Zeybek, Ömer Ekinci Micingirt, Günver Korkmaz ve Selçuk Öden şiirlerini seslendirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kent Konseyi Şairleri Peygamber Sevgisini Şiirlere Döktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement