Kent Konseyi Üyelerinden Fetih Müzesi Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyi Üyelerinden Fetih Müzesi Ziyareti

Kent Konseyi Üyelerinden Fetih Müzesi Ziyareti

Osmangazi Belediyesi’nin şehre kazandırdığı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni gezen Osmangazi, Yıldırım ve Bursa Kadın Kent Konseyi üyeleri, dünyanın en büyük tam panoramik müzesine hayran kaldı.

23.10.2018 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediyesi'nin şehre kazandırdığı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni gezen Osmangazi, Yıldırım ve Bursa Kadın Kent Konseyi üyeleri, dünyanın en büyük tam panoramik müzesine hayran kaldı.

Bursa'daki çeşitli sivil toplum örgütü ile siyasi parti temsilcilerinin açılış öncesi ziyaret ettiği Fetih Müzesi'ni Osmangazi, Yıldırım ve Bursa Kadın Kent Konseyi üyeleri de gezme fırsatı buldu. Ekolojik mimarlık anlayışı ve enerji verimliliği ile yeşil bina özelliğine sahip olan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nde evvela Osmanlı Devleti'nin önemli olaylarının resmedildiği 16 büyük tabloyu inceleyen üyeler, daha sonra geleneksel çiniler, kütüphane ve konferans salonları hakkında bilgi aldı. Önümüzdeki günlerde açılışı gerçekleşecek olan dev yapıya hayran kalan Kent Konseyi Üyeleri, kubbeye çıktıklarında ise hayretler içinde kaldı. 6 Nisan 1326 gününün anlatıldığı resmi hayranlıkla inceleyen ziyaretçiler, Bursa'nın fethini adeta yeniden yaşamış gibi hissettiklerini belirtti.

Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Ömer Eşer, müzede tarihi ve kültürel yolculuğa çıktıklarını dile getirirken, "Şehrimize bu muhteşem eseri kazandıran Başkanımız Mustafa Dündar ve ekibine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan da, "Müzenin Bursa'ya değer katacak bir kültür faaliyeti olduğunu düşünüyorum. Görsel fotoğrafların anlatımından sonra kubbeye çıkmamız bizleri adeta büyüledi. Tarihimize sahip çıkıp, bizlere böylesine güzel bir eser kazandırdığı için Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar'a teşekkür ediyorum" dedi.

Fetih Müzesi'ni gezerken farklı bir ruh haline büründüklerini vurgulayan Bursa Kadın Kent Konseyi Başkanı Mihrimah Kocabıyık ise, "İkinci defa gelmeme rağmen her defasında büyüleniyor ve ayrıntıları daha net biçimde görebiliyorum. Bursa için marka olacak bu projenin bol ziyaretçilerinin olmasını temenni ediyorum. İnşallah eski Bursa'nın doğal güzelliklerini kaybetmeden, gelişen ve büyüyen bir Bursa oluruz. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kent Konseyi Üyelerinden Fetih Müzesi Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çerkeş'te 4 Bin Kişi İftar Sofrasında Buluştu
    09:59 Çerkeş'te 4 Bin Kişi İftar Sofrasında Buluştu

    Çerkeş ilçesinde düzenlenen iftar programında yaklaşık 4 bin kişi bir araya geldi. Çerkeş Belediyesi tarafından düzenlenen programda dua edildi ve ilahiler söylendi. Çerkeş Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Hasan Sopacı, konuşmasında birlikte oruç açmanın mutluluğunu dile getirdi ve hizmet süreleri boyunca verdikleri sözleri yerine getirmek için çalıştıklarını belirtti. İftar programına AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Saçak Belediye Başkanı Ramazan Yarım, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Furkan Altuntaş, Ankara Çerkeş Dernekler Federasyonu Başkanı Niyazi İncesu ve vatandaşlar katıldı.

  • Aydın'da Terör Propagandası Yapan 4 Şüpheli Yakalandı
    09:57 Aydın'da Terör Propagandası Yapan 4 Şüpheli Yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Didim, Efeler ve Germencik ilçelerinde terör örgütü propagandası yaptığı belirlenen 4 şüpheli yakalandı. Şüpheliler hakkında adli süreç devam etmektedir.

  • Edirne Valisi ve DSİ Genel Müdür Yardımcısı Edirne Meriç Sulama Tesisini İnceledi
    09:57 Edirne Valisi ve DSİ Genel Müdür Yardımcısı Edirne Meriç Sulama Tesisini İnceledi

    Edirne Valisi Yunus Sezer, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ekinci ile Edirne Meriç Sulama Tesisinde incelemede bulundu. Sezer ve Ekinci, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Üreticilere tesisin hayırlı olmasını dileyen Sezer, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Bakanlık yetkililerine teşekkür etti. Üyüklütatar köyü sınırları içerisinde yer alan ve 78 bin dekar alanı sulayacak tesisin devreye alınmasıyla, 8 köyün tarım arazileri suyla buluşacak.

  • Bağımsız Belediye Başkan Adayı Bisikletiyle Oy İstiyor
    09:57 Bağımsız Belediye Başkan Adayı Bisikletiyle Oy İstiyor

    Bursa'nın İznik ilçesinde 'makam aracım' dediği bisikletiyle kahve kahve dolaşıp oy isteyen bağımsız belediye başkan adayı seçileceği taktirde alacağı maaşı da üstün zekalı çocukların okuması için harcayacağını söyledi. Bir yandan oyun oynayıp bir yandan da bağımsız başkan adayının seçim vaatlerini dinleyen kahvehanedekiler Harun Doğru'nun vaatlerini duyunca alkış yağmuruna tuttu.

  • Aydın İl Sağlık Müdürü, Evde Sağlık Hizmetleri Hastalarını Ziyaret Ediyor
    09:56 Aydın İl Sağlık Müdürü, Evde Sağlık Hizmetleri Hastalarını Ziyaret Ediyor

    Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından takip edilen hastalara ziyaretlerini sürdürüyor. Şenkul, Güzelhisar Mahallesi'nde ikamet eden aileleri ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Evde Sağlık Hizmetlerinden yararlanan hastalar ise memnuniyetlerini dile getirerek teşekkürlerini iletti.

  • Dünya sıralamasında ilk 400'de yer alan üniversiteden mezun olanlara denklik verilecek
    09:55 Dünya sıralamasında ilk 400'de yer alan üniversiteden mezun olanlara denklik verilecek

    Dünya sıralamasında ilk 400'de yer alan üniversiteden mezun olanlara denklik verilecek.

  • Adana'da kadın ve sevgilisi park halindeki kamyoneti çaldı, tutuklandılar
    09:54 Adana'da kadın ve sevgilisi park halindeki kamyoneti çaldı, tutuklandılar

    Adana'da bir kadın, 8 yaşındaki çocuğu ve sevgilisiyle birlikte park halindeki kamyoneti çaldı. Olayın ardından kadın ve sevgilisi tutuklandı. Kamyonetin çalınma anları güvenlik kameralarına yansıdı. Olayı soruşturan polis ekipleri, şüphelilerin kimliklerini tespit etti ve tutuklama işlemi gerçekleştirdi.

  • Türkiye, Trade Winds Europe/Eurasia'ya ev sahipliği yapacak
    09:51 Türkiye, Trade Winds Europe/Eurasia'ya ev sahipliği yapacak

    Türkiye, ABD liderliğindeki ticaret misyonu ve iş geliştirme forumu olan Trade Winds Europe/Eurasia'ya 16 yıl sonra yeniden ev sahipliği yapacak. İstanbul'da düzenlenecek etkinlikte 300'den fazla yerli ve yabancı katılımcı bir araya gelecek ve uluslararası ticaretin rüzgarı esecek. Etkinlik, şirketlere büyüme ve görünürlük elde etme fırsatı sunarken, ABD'li firmalar da Türkiye pazarına girmek için yeni bağlantılar kurabilecek.

  • Ergene'de Basketbol Minik Kız ve Erkek Müsabakaları Tamamlandı
    09:51 Ergene'de Basketbol Minik Kız ve Erkek Müsabakaları Tamamlandı

    Ergene Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen basketbol minik kız ve erkek müsabakaları, Ergene Belediyesi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 8 okuldan takımların katıldığı müsabakalarda, minik sporcular kıyasıya mücadele etti. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, müsabakaları yakından takip ettiğini ve dereceye giren öğrenci sporculara hediyelerini takdim ettiklerini belirtti.

  • Otobüste Ulu Orta Kendini Tatmin Eden Adam Olay Yarattı
    09:49 Otobüste Ulu Orta Kendini Tatmin Eden Adam Olay Yarattı

    Seyahat eden bir kadın tarafından cep telefonuyla kaydedilen video sosyal medyada büyük tepki çekti. Arka kapı önünde durarak kadına bakan orta yaşlı bir adam, otobüsteki vatandaşlara aldırış etmeden kendini tatmin etti. Kadının tepki gösterdiği adam ise kendini savunarak, 'Ben durağı arıyordum, sen beni yanlış anladın. Ben sana bir şey yaptım mı?' dedi.


Advertisement