Kent Konseyi yeni dönemin açılışını yaptı - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyi yeni dönemin açılışını yaptı

Kent Konseyi yeni dönemin açılışını yaptı

Bağcılar Kent Konseyi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı.

18.07.2019 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Kent Konseyi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Yapılan genel kurul toplantısında Avukat Kerim Aytekin yeniden başkanlığa seçildi. Kent Konseyi'nin önemine değinen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Bağcılar'ımız bugüne geldiyse ve mahalle konaklarında başlayan kütüphane kültürüyle birlikte 40 bini aşkın öğrenciyle bilgi evlerimizde çalışmalar yürütülüyorsa bu toplantıların büyük emeği var" dedi.

Bağcılar'da sorunlarının çözüme kavuşturularak daha yaşanılabilir bir ilçe olması amacıyla kurulan Bağcılar Kent Konseyi, yerel seçimlerinden sonra başlayan yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleşti. Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen Bağcılar Kent Konseyi Genel Kurul toplantısı, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Demokrasi ve şeffaf yönetimin bir gereği olarak kurulan Kent Konseyi toplantıları, Bağcılarımız için çok yabancı değil. 1992'de Bağcılar ilçe olduğunda ilk yapılan işlerden biri de Bağcılar'ı, Bağcılar'da yaşayanlarla birlikte yönetmekti. Mahallelerimizde halk meclisi toplantılarıyla başladığımız süreçte daha sonra istişare toplantıları adıyla 3 ayda bir daha geniş katılımlı olarak icra etmeye başladık. İstişare toplantımız daha kurumsal yapıya dönüştürülerek Kent Konseyi adı altında Türkiye genelinde uygulanmaya başlandı. Bağcılar'ımız bugüne geldiyse ve mahalle konaklarında başlayan kütüphane kültürüyle birlikte 40 bini aşkın öğrenciyle bilgi evlerimizde çalışmalar yürütülüyorsa bu toplantıların büyük emeği var. Bugün modern ve kapsamlı hizmet veren Engelliler Sarayı, Bağcılar'da ise bu toplantıların neticesinde ortaya çıkmıştır. Bağcılar'ımızda 7'den 70'e her kesimle istişare kültürü büyük önem kazandı" dedi.

Konuşmanın ardından başkanlık, yönetim kurulu ve çalışma gruplarının seçimi yapıldı. Divan seçiminin ardından yapılan oylama ile Avukat Kerim Aytekin yeniden başkanlığa seçildi. Aytekin ve yönetimini tebrik eden Başkan Çağırıcı, yeni dönemin hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Teşekkür konuşması yapan Aytekin, "Kent Konseyi çalışmalarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yönetime katılmak karar sürecine katılmaktır. Hangi hizmetler nasıl yapılsın anlamında çalışma grupları vasıtasıyla çalışmaları yapacağız. Problem gördüğümüz hususları burada karara bağlayarak belediye meclisi başkanlığına göndereceğiz. Onlar da uygun görürse uygulayacaklar. Kent konseyi çalışmaları bu şekilde devam edecek" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz'ın da katıldığı programda siyaset, iş dünyası ve yöneticiler, söz alarak Bağcılar'ın geleceği için neler yapabilecekleri konusunda fikir ver görüşlerini sundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kent Konseyi yeni dönemin açılışını yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.


Advertisement