Kent Konseyleri Körfez'de Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Kent Konseyleri Körfez'de Bir Araya Geldi

Kent Konseyleri Körfez\'de Bir Araya Geldi

Kocaeli’de bulunan 12 ilçenin kent konseyleri Körfez Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde bir araya geldi.

07.01.2016 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de bulunan 12 ilçenin kent konseyleri Körfez Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde bir araya geldi.

Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk ve 12 ilçenin kent konseyi başkanı Çınar Restaurantta bir araya geldi. Körfez Kent Konseyinin ev sahipliği yaptığı toplantıda özellikle Kocaeli genelinde gündem de olan konular görüşüldü.

Körfez Belediyesi'nin çalışmalarının yer aldığı tanıtım filminin gösterildiği toplantı, Körfez Kent Konseyi Genel Sekreteri Veysel Köksal'ın çalışmalar hakkında sunduğu slayt gösterisiyle devam etti. Verilen raporların ve gündemin değerlendirilmesinin ardından konuşan Körfez Kent Konseyi Başkanı İsa Taş, "12 ilçenin kent konseyleri başkanlarını ve değerli yöneticilerini Körfez'de ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. Genel Sekreterimizin sunduğu slayt gösterisinde çalışmalarımız sizlere ve değerli başkanlarımıza anlatıldı. Hedeflerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. İnşallah 2016 yılında ilçemizde planladığımız projelerimizi Belediye Başkanımız İsmail Baran'ın destekleriyle hayata geçireceğiz" dedi.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ise kent konseyi çalışmalarının sivil toplum kuruluşları ve halkın da desteği ile daha demokratik ve katılımcı bir şekilde sürdürüleceğini kaydetti. Başkan Baran, "Kent konseyleri, kentin yaşam hücreleridir. Körfez insanının ihtiyaç duyduğu, her fikrin müzakere edileceği, önerilerin getirileceği ve o öneriler ışığında Kent Konseyi yöneticilerinin istikamet bulacağı bir konseydir" ifadelerini kullandı.

Başkan Baran, Körfez Kent Konseyi'nin 2015 yılını çok verimli bir şekilde kullanarak önemli çalışmalara imza attığını belirtti. 2016 yılının da ülkemize, milletimize ve memleketimize barış ve başarı getirmesini temenni eden Başkan Baran, Körfez Belediyesi olarak konseyin çalışmalarına her zaman destek olduklarını söyledi.

Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez vizyonunu oluşturabilmek adına aynı platformda buluşmak gerektiğini vurgulayarak, "Bir başarının gelmesi için hepimizin ortak akılda olması lazım. Bizler kent konseyi aracılığı ile bir araya gelerek kentimizin ihtiyaçlarını halkımızın taleplerini değerlendiriyor, çözüm üretiyoruz" dedi.

Bir kentin sadece belediye ile yönetilemeyeceğine dikkat çeken Kaymakam Dr. Hasan Hüseyin Can, "Bir kentin istek ve taleplerini sadece belediye yönetimiyle çözülemez. Hep birlikte yapılması ve yapılmaması gerekenler konusunda karar vermek ve hesap vermek gerekir. Kent Konseyi'nin sağladığı birliktelik ve oluşturulan ortak akıl, başarıyı getirir" diye konuştu.

Kocaeli Kent Konseyi Engelli Meclisinde görevli olan işitme engelli Ertan Ayhan Sertöz'ün hazırladığı kara kelem portre çalışmasını Belediye Başkanı İsmail Baran'a Kocaeli Engelliler Meclis Başkanı Nesrin Atahan, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can'a Körfez Kadın Meclisi Başkanı Bahar Baykal, Körfez Kent Konseyi Başkanı İsa Taş'a Gölcük Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı ve Körfez Kent Konseyi Genel Sekreteri Veysel Köksal'a hediyesini Karamürsel Kadın Meclisi Başkanı Ebru Erdem takdim etti.

Sıcak ve samimi ilişkilerin kurulduğu toplantı yenilen yemeklerin ardından basın mensuplarına verilen toplu resmin ile birlikte son buldu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kent Konseyleri Körfez'de Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement