Kent Müzesi İçin Toplantı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Kent Müzesi İçin Toplantı Düzenlendi

Battalgazi Belediyesi tarafından Kent Müzesi ile ilgili istişare toplantısı yapıldı.

26.09.2018 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Battalgazi Belediyesi tarafından Kent Müzesi ile ilgili istişare toplantısı yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıda konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kurulacak Kent Müzesi'nin dizaynı noktasında fikir alışverişinde bulunulması için toplantı düzenlediklerini belirtti.

Müze kurulana kadar toplantının periyodik olarak devam edeceğini aktaran Gürkan, şöyle konuştu:

"Kent Müzesi'nin dizayn edilmesi noktasında düşünce görüş ve önerinize ihtiyacımız oldu. Yapacağımız bu toplantının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Şehrin gerçek anlamda şehir olmasını istiyorsak, kentin bir kimliğinin olması lazım. Yollar, parklar ve çevre düzenlemeleri yapılır ama şehrin kimliği olmadığı zaman o şehir, şehir olmaktan çıkar. Tamamen arabesk durumda yaşayan insanların mekanları olur. Biz şehrin kimliğinin oluşturulması noktasında büyük gayret ve çaba gösterdik. Tarihi eserlerin ayağa kaldırılması noktasında vakıflarla Kültür ve Turizm Bakanlığı ile kalkınma ajanslarıyla temas içerisindeydik."

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu da, müzenin hem şehrin değerlerini yansıtması gerektiğini hem de kente turist çekmesi gerektiğini anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kent Müzesi İçin Toplantı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement