Kent Tarihi Müzesi'nde Sanal Gezinti - Son Dakika
Yerel

Kent Tarihi Müzesi'nde Sanal Gezinti

Kütahya'da, belediye tarafından iki konağın restore ettirilmesiyle 2010 yılının eylül ayında ziyarete açılan Kent Tarihi Müzesi'nde sanal gezinti imkanı sağlandı.

02.01.2012 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, belediye tarafından iki konağın restore ettirilmesiyle 2010 yılının eylül ayında ziyarete açılan Kent Tarihi Müzesi'nde sanal gezinti imkanı sağlandı.

Alınan bilgiye göre, Germiyan Sokak'ta 100 yıl önce inşa edilen tarihi Şapçızade ve Karaca konakları, Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle belediye tarafından restore ettirilerek Kent Tarihi Müzesi kimliğiyle 13 Eylül 2010'da ziyarete açıldı.

İdari bürolar, bilgi, dokümantasyon ve arşiv bölümüyle müze atölyesi bölümlerinin yer aldığı müzenin bahçesinde, dünyada çini sanatının merkezi olan Kütahya'nın geleneksel ata sanatının üretim aşamaları tasvir edildi.

Zemin katta tarih öncesi dönemden başlayarak Hitit, Frig, Roma, Bizans, Selçuklu, Germiyan, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti'ne ait bilgi ve belgeler, fotoğraflar bulunuyor.

Birinci katında Kütahya'da kaybolmaya yüz tutan mesleklerden demircilik, bakırcılık, kalaycılık, keçecilik, sepetçilik, dülger, bıçakçılık, semercilik, nalbantlık, saraçlık, kunduracılık gibi meslek gruplarının bölümler halinde heykel ve fotoğraflarla canlandırıldığı müzenin ikinci katında Kütahya'daki ev yaşamı ve konaktaki odaların iç mekanları ile günlük hayata ilişkin objelere yer verildi.

Müze binası yanındaki bulunan konakta ise kente ait belgeler ve bilgiler arşivlenerek, araştırmacıların hizmetine sunuldu.

Müzenin dış mekan ve iç mekanlarında 24 panoramik fotoğraf çekilerek,

"www.kutahya.bel.tr/kenttarihimuzesi" internet sayfasında sanal gezinti imkanı sunuldu. Bu sayfaya girenler, müzeyi sanal ortamda gezebiliyor.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kent Tarihi Müzesi'nde Sanal Gezinti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement