Kentler Mimari ve Tarihi Özelliklerine Göre Tasarlanacak - Son Dakika
Güncel

Kentler Mimari ve Tarihi Özelliklerine Göre Tasarlanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Mimar Sinan Üniversitesi arasında, kentlerin mimari ve tarihi özellikleri dikkate alınarak tasarlanması amacıyla, "Kentsel Tasarım Rehberlerinin Hazırlanması Projesi" protokolü imzalandı.

05.11.2015 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Mimar Sinan Üniversitesi arasında, kentlerin mimari ve tarihi özellikleri dikkate alınarak tasarlanması amacıyla, "Kentsel Tasarım Rehberlerinin Hazırlanması Projesi" protokolü imzalandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, bakanlıkta düzenlenen törende yaptığı konuşmada, sürekli değişen ve gelişen kentlerin, yaşanan dönüşümlere uyum sağlamasının önemine değindi.

Yaşanabilir ve kimlikli şehirler tasarlamanın en önemli hedefleri olduğunu belirten Öztürk, " Türkiye'deki kentlerin mimari doku ve mekansal özellikleri ile kent kimliklerinin tespit edilmesi, hem dünya standartlarına uygun hem de özgün mimari ve mekansal zenginlikleri korunarak kent kimliklerinin geliştirilmesi için kentsel tasarım rehberlerinin belirlenmesi önem taşıyor" dedi.

Öztürk, protokolün, her kentin özgün tarihi ve mimari dokusu ile estetiğe uygun kentsel tasarımlar oluşturulması için genel çerçeve belirlemeyi amaçladığını söyledi.

Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız ise projeyi, üniversite bünyesinde kentsel tasarım rehberlerini hazırlayan bir merkezin yürüteceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Öztürk ve Karayağız, protokolü imzaladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kentler Mimari ve Tarihi Özelliklerine Göre Tasarlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement