Kenya Somali İlişkileri - Son Dakika
Güncel

Kenya Somali İlişkileri

İki ülke arasında güvenlik işbirliği anlaşması imzalandı.

07.06.2013 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Somali ve Kenya güvenlik işbirliği anlaşması imzaladı.

AA muhabirinin diplomatik kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Somali ve Kenya arasında imzalanan güvenlik işbirliği anlaşmasının Somali'deki Eş-Şebab hareketine karşı eylem mekanizmalarının oluşturulmasını öngördüğü ifade edildi.

Anlaşmayla "bölgede etkin olan ve Somali'nin güvenliğini tehdit eden Şebab hareketinin fiili ve askeri varlığını sonlandırmak" için etkin eylem mekanizmalarının oluşturulmasının hedeflendiği vurgulandı.

Anlaşmanın, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ve Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta arasında imzalandığı, iki ülke liderininin ilişkilerin gelişmesinden memnuniyet duydukları belirtildi.

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud'un, ağustos ayında Kenya'nın başkenti Nairobi'de, mültecilerin geri dönüşü ve iki ülke arasındaki işbirliğinin arttırılması konularının ele alınacağı konferans düzenlenmesi için de mevkidaşı ile anlaştığı kaydedildi.

Afrika Birliği Barış Gücü (AMISOM) bünyesindeki Kenya birlikleri, Somali hükümetiyle çatışan Şebab örgütüyle mücadelede ve ülke genelinde güvenliğin sağlanması için Somali ordusuna destek veriyor. Şebab örgütü, Somali hükümeti ve Somali'de bulunan Kenya birlikleriyle çatışmalara girmesinin yanı sıra Kenya'da terör eylemleri düzenlemekle de suçlanıyor. - Nayrobi

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kenya Somali İlişkileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement