Kepez Belediye Başkanı, Atso Dostlar Grubu Üyelerini Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Kepez Belediye Başkanı, Atso Dostlar Grubu Üyelerini Ağırladı

Kepez Belediye Başkanı, Atso Dostlar Grubu Üyelerini Ağırladı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçtiğimiz günlerde misafiri olduğu Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Dostlar Grubu üyelerini, Kent Ormanı’nda ağırladı.

20.09.2015 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçtiğimiz günlerde misafiri olduğu Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Dostlar Grubu üyelerini, Kent Ormanı'nda ağırladı.

ATSO'ya üye olan ve daha önce bu kurumda görev almış kişilerden oluşan ATSO Dostlar Grubu üyeleri, Kepez'in amiral yatırımlarını da gezdi. Kent Ormanı'nda, kent merkezinin kuş bakışı izlendiği bir alanda verilen sabah kahvaltısında Başkan Tütüncü, davetlilerle Kepez'i, Antalya'yı ve belediyecilik nasıl yapılmalı konularını konuştu.

Konuşmasında belediye başkanlarına önemli mesajlar veren Başkan Tütüncü, "İnsanların hayatta bir başına hiçbir anlam ifade etmediğini düşünürüm. Bir yerde bir başarı varsa o başarı kolektif bir çalışmanın ürünüdür. Kepez'de 7 yıldır birçok alanda önemli başarılara imza attık. Başarıları anlatırken de hep çoğul konuştuk, tekil konuşmadık. Çünkü birinci tekil şahısla konuşmaya başladığınız an gün gelir enayiyetin, kibrin, büyüklenmenin girdabına düşersiniz. Onun içerisine düştüğünüz zaman başka bir hastalığa yakalanırsınız. Vay be ben neymişim ağabey hastalığıdır. Bu sistemleri, hizmetleri ve organizasyonları felce uğratan kötü bir ufunettir. Bu kötü ufunetten uzak durmak lazım. Bu yüzden yaptığımız her şeyi birlikte başardık diyoruz" dedi.

"GÜZEL İŞLERİ KEPEZLİLERLE YAPIYORUZ"

Hizmet başarılarının arkasında Kepez halkının desteği olduğunu ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kepez'de güzel işler yapıldı, yapılıyor. Ama bu güzel işler bir kişinin değil, kolektif çalışmanın neticesidir. Çalışmalarımızda bize en fazla desteği Kepez halkı veriyor. Bu çok önemlidir. Çünkü halkımızın desteği olmasa hiçbir şey yapamayız. Siyasetin bana göre güç alınacak iki tane noktası vardır. Kimisi sırtlarını belli lobilere dayarlar, kimileri belli sermaye çevrelerine dayarlar. Oralardan güç alırlar, beslenirler. Biz siyasette iki tane noktayı en önemli güç kaynağı olarak kabul ediyoruz. Birisi hak diğeri halktır. Eğer hakka riayet ederek bir yol yürürseniz zaten insanlar sizi takdir ederler. Halkla birlikte, beraber olursanız da orada çok farklı bir güzellik meydana gelir."

"HEP HALKIN İÇERİSİNDE OLDUK"

Ekibiyle birlikte iz bırakan ve hep halkın içerisinde olan bir yönetim olmayı amaçladıklarını söyleyen Başkan Tütüncü, makamlarda kalıcı olmadıklarını dile getirdi. Başkan Hakan Tütüncü, "Her şey geliyor ve geçiyor. Biz de bu makamlarda kalıcı değiliz. Bizden önce başkaları vardı, vakti zamanı geldiğinde biz de görevi başkalarına bırakacağız. Ama iki şeyi gerçekleştirmek için çok çalıştık. Birincisi, iz bırakan bir ekip olmaya gayret ettik. İkincisi de elde ettiğimiz başarılardan dolayı kerameti kendinden menkul olmamaya çalıştık. Bazılarının enaniyeti kabarır, kibirleri büyür. Bir süre sonra kerameti kendinden menkul kişiler olurlar.

Bu anlaşıla her zaman mücadele ettik. Mücadelenin en önemli enstrümanı halka sıcak temasınızı hiç kesmemektir. Biz arkadaşlarımızla halkımızla temasımızı kesmemeye gayret ettik, etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

YEREL YÖNETİMDE SİYASET OLMAZ

Yerel yönetimde siyasetin asla yapılmaması gerektiğine vurgu yapan Başkan Hakan Tütüncü, "Yerel yönetim siyaset yapma yeri değildir. Siyaset yapmak isteniyorsa tercih edilecek olan yer ya milletvekilliğidir ya da parti teşkilatlarıdır. Yerel yönetim tamamıyla bölgenizdeki tüm insanları kucaklamayı gerektirir. Hiç birini diğerinden ayırt etmemeyi gerektirir. Karşımıza baktığımız zaman insanları cinsiyetlerine, inançlarına, felsefi düşüncelerine, mezheplerine ve meşreplerine göre ayırmıyoruz. Karşımızda insana baktığımız zaman tamamıyla yaratılmışların en şereflisini görüyoruz. Böylesi bir bakış açısını geliştirdiğimiz andan itibaren de halkla bütünleşmek, şehri kucaklaşmak çok daha kolay oluyor" diye konuştu.

GÜZELLİKLER BİRLİKTELİKLE OLUR

Birlikte yaşama kültürünün önemine vurgu yapan Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, "Sohbette Kepez'de şu yapılabilir, şu projeye destek verilebilir, diye görüş belirtmeleri çok güzel. Bu görüşleri toplayıp cebimize koyarak, onlarla bir güç meydana getirebilmek ayrı bir şey; o görüşleri çöpe atmak ayrı bir şey… İnsanlara ötekileştiren bir bakış açısı ile bakmadığımız zaman sevgi ve saygı ile derleyen, toparlayan, bütünleştiren bir bakış açısı ile baktığımız zaman birlikte yaşama kültürü zirve yapar ve herkes zihnindeki güzellikleri şehre yansıtabilir" dedi.

Kahvaltıda MHP'li Kepez Belediye Meclis Üyesi Osman Bulut'un da bulunduğunu anımsatan Tütüncü, "Biz kendilerini muhalefet partisinden görmüyoruz. MHP, AK Parti ve CHP'li meclis üyelerimiz arasında hiçbir fark yok. Hepimiz aynı ortamda çalışıyoruz. Hepimizin hedefi ortak" şeklinde konuştu.

KEPEZ'İN AMİRAL YATIRIMLARINI İNCELEDİLER

ATSO Dostlar Grubu'nun görüşlerine değer verdiklerini kaydeden Başkan Hakan Tütünü, aktaracakları her fikrin güzel bir hizmet olarak şehre geri döneceğini dile getirdi. Hakan Tütüncü, kahvaltının ardından ATSO Dostlar Grubu üyelerine yakın bir zamanda hizmete girecek olan Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'ni ve Dokuma Fabrikası'ndaki kent parkını gezdirdi. Heyet, çok beğendikleri iki yatırımı Antalya'ya kazandırmasından dolayı Tütüncü'ye teşekkür ettiler. Kahvaltı ve inceleme gezisine Kepez Belediye Meclis Üyeleri Bahattin Bayraktar, Mesut Kocagöz, Eset Göğük ile Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy da eşlik etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kepez Belediye Başkanı, Atso Dostlar Grubu Üyelerini Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement