Kepez'de Şiir ve Türkü Gecesi - Son Dakika
Yerel

Kepez'de Şiir ve Türkü Gecesi

Kepez\'de Şiir ve Türkü Gecesi

AKEV Koleji'nin geleneksel şiir ve müzik dinletisi etkinliği, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde yapıldı.

02.05.2013 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AKEV Koleji'nin geleneksel şiir ve müzik dinletisi etkinliği, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kepez Belediyesi'nin de destek verdiği etkinlikte davetliler, Türk şiirinin ve Türk Halk Müziği'nin en güzel eserlerini dinlediler.

Otantik bir dekorla hazırlanan sahnede AKEV Koleji'nin öğretmenleri ve öğrencileri, Türk şiirinin en seçkin dizelerini seslendirdiler. Okul yöneticilerinin, öğretmenlerin ve iş adamlarının, akademisyenlerin yer aldığı okul korosu ise gecede, Türk Halk Müziği'nin sevilen eserlerini icra ettiler. Türküler hem koro hem de solo olarak seslendirildi.

İş adamı Muharrem Koç, seslendirdiği

"Ah le yar" türküsü ile bir diğer iş adamı Muharrem Koç ise okuduğu Nazım Hikmet'in "Yaşamaya dair" şiiri ile davetlilerden büyük alkış aldı.

Yaklaşık 2 saat süren, davetlilerin şiire ve türküye doyduğu muhteşem etkinliğe, Harmandalı zeybeği renk kattı.

Eşi Dr. Ayşe Tütüncü ile şiir ve müzik dinletisi etkinliğine katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de etkinliğin sonunda yaptığı konuşmada, AKEV Koleji'nin, davetlilere özel ve güzel bir şiir ve türkü ziyafeti sunduğunu söyledi. Muhteşem şiir ve müzik gecesine ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Başkan Tütüncü,

konuşmasının sonunda Necip Fazıl Kısakürek'in, "Canım İstanbul" şiirini okudu.

AKEV İlk ve Ortaokul Müdürü Güler Yılmaz da etkinliğe, sanata ve eğitime desteklerinden dolayı Tütüncü'ye çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Şiir ve Müzik dinletisine, AKEV Eğitim Kurumları Genel Müdürü Selahattin Çiçek, iş adamları, akademisyenler, gazeteciler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kepez'de Şiir ve Türkü Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement