Kepez'e 24 Derslikli Yeni Okul - Son Dakika
Yerel

Kepez'e 24 Derslikli Yeni Okul

Kepez\'e 24 Derslikli Yeni Okul

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, İsmail Hakka Kaya Okulu’nun öğrencilerine vaat ettiği yeni okul binasının yapımı başladı.

27.11.2016 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün, İsmail Hakka Kaya Okulu'nun öğrencilerine vaat ettiği yeni okul binasının yapımı başladı.

Mili Eğitim Bakanlığı'nın, 2019'da uygulayacağı tekli eğitim politikası kapsamında Kepez'e bir okul binası daha kazandırıldı.

Kepez İlçesi Teoamanpaşa Mahallesi'nde, 24 derslikli İsmail Hakka Kaya İlkokulu'nun temeli törenle atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, yeni okul binasının yapımını, 1977, 1980 ve 1999 yıllarında yaptırılan İsmail Hakka Kaya İlkokul ve Ortaokul binalarının eski ve günümüz şartlarına uygun olmaması nedeniyle yatırım programına almıştı. 24 derslikli İsmail Hakka Kaya İlkokulu, 1980'de inşa edilen ve yıkılan 13 derslikli okulun arsası üzerine yapılıyor.

Yeni okul binasının inşasının başlaması dolayısıyla düzenlenen temel atma törenine Kepez Kaymakam Vekili Mehmet Baygül, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, hayırsever İsmail Hakkı Kaya'nın ailesi, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Antalya Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, yeni okul binasını, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2019' a kadar bütün okulları tekli eğitime geçirme politikası gereği Teomanpaşa Mahallesi'ne kazandırdıklarını söyledi.

Kepez ilçesinde tekli eğitim için 400 dersliğe daha ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Arslan, "Bu ihtiyacı da zaman içerisinde karşılayacağız. Antalya'nın eğitim başarısını artırmak, Antalya'yı eğitimde Türkiye'nin en iyileri arasına sokmak için var gücümüz ile çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz." diye konuştu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise belediyenin en önemli çalışma alanlarının başında eğitim yatırımlarının geldiğini belirtti. Kepez'in, 550 bin nüfusu ile Antalya'nın en büyük ilçesi olduğuna dikkat çeken Tütüncü, "Gelişme eğiliminin en yoğun yaşandığı, en çok göç alan ilçesi de Kepez. Böylesi bir ilçenin genç nüfusunun çok fazla olduğunu hesaba kattığımız zaman mevcut okullara yenilerini eklemeliyiz ki var olan eğitim kalitesini, sınıf mevcutlarının kalabalık olmaması gibi avantajları sürdürelim. Bunun için yoğun bir gayret ve yoğun bir enerji Kepez'de var" diye konuştu.

Kepez Kaymakam Vekili Mehmet Baygül de yaptığı konuşmada şunları ifade etti: "Kepez her geçen büyüyen, gelişen ve güzellik kazandırılan ilçelerden birisi. Belediye başkanımızın çalışmalarını yakından izliyorum. Kendisini çok seviyoruz. Kepez önemli bir cazibe merkezdir. Antalya eğitim başarısında 25. sıralardan 4. sıraya yükseldi. Temelini attığımız okulun Kepez'in eğitim ve öğretimini rahatlatmasını, bu okuldan yeni belediye başkanları, başbakanlar, kaymakamlar çıkmasına vesile olmasını diliyorum. Belediye başkanımızın okul arsası bulma ve okul bahçelerini düzenlenmesi gayretini de devam ettirmesini, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Kepez'e daha fazla sahip çıkmasını diliyorum."

Konuşmalardan sonra protokol üyeleri, edilen duanın ardından butona basarak yeni okul binasının temelini attı.

Proje bedeli 4 milyon 946 bin TL olan 24 derslikli İsmail Hakkı Kaya İlkokul binasının Haziran 2017'de tamamlanması planlanıyor. Yeni okul binasının hizmete girmesinin ardından İsmail Hakkı Kaya İlkokulu ve Ortaokulu tekli eğitime geçecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kepez'e 24 Derslikli Yeni Okul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement