Kepezli Oyunculardan 15 Temmuz Oratoryosu - Son Dakika
Güncel

Kepezli Oyunculardan 15 Temmuz Oratoryosu

Kepez Belediyesi Tiyatrosu, 15 Temmuz şehitlerini anmak için gönüllülük esasıyla hazırladıkları "Ey Oğul" oratoryosu hazırlıyor.

11.07.2017 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediyesi Tiyatrosu, 15 Temmuz şehitlerini anmak için gönüllülük esasıyla hazırladıkları "Ey Oğul" oratoryosu hazırlıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kepez Belediyesi Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli'nin hem yönetmen hem de oyuncu olarak hazırladığı tek perdeli oratoryo, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde 15 Temmuz'da ilk gösterisini sunacak.

Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Arif Nihat Asya, Nazım Hikmet gibi şairlerin eserlerinin canlı müzik eşliğinde seslendirileceği oratoryoda, Yiğit ve Emre Sürekli ile Aylin Aslan, Berk İçen, Abdullah İpek ve Erşan Demir oynuyor.

Müzik uygulamasını yapan Gürsel Bağlan ve türküleri seslendiren Burcu Yılmaz da gönüllülük esasıyla oratoryoda rol aldı.

Oratoryoda merkezde Ömer Halisdemir olmak üzere tüm şehitlerimizin anıldığını belirten Abdullah Sürekli, Halisdemir için yazılmış "30 Kuş" şiirini de kullandıklarını kaydetti.

İzleyenlerin tüylerini diken diken edecek bir final ile perdeyi kapatacaklarını dile getiren Sürekli, "Bizler bu kadarını hissettirmek zorundayız. Sözler unutulur, hafızalarda ve gönüllerde kalanın unutulmayacağını düşündük." ifadelerini kullandı.

Şehadete gideceğini bilerek silahını ateşleyen Halisdemir ile bu uğurda canlarını yitiren tüm şehitlerimizi yad etmek istediklerini vurgulayan Sürekli, şunları kaydetti:

"Tamamen siyaset üstü bir çalışma olmasını arzuladık. Çünkü Nazım Hikmet'in dediği gibi bu memleket bizim. Darbe girişimi başarılı olsaydı, herkesin canı yanacaktı. Samimi birlikteliğin ön planda olduğu, aile sıcaklığı yaşandığı tiyatromuz, bu oratoryo için çok çalıştı."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kepezli Oyunculardan 15 Temmuz Oratoryosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement