Kepsut'ta "Ümit Kalemler" Projesi - Son Dakika
Yerel

Kepsut'ta "Ümit Kalemler" Projesi

"Ümit Kalemler" adlı proje kapsamında tüm okullardan edebiyata ilgi duyan 22 öğrenci tespit edildi.

28.05.2011 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepsut Kaymakamlığınca hayata geçirilen

"Ümit Kalemler" adlı proje kapsamında tüm okullardan edebiyata ilgi duyan 22 öğrenci tespit edildi. Öğrenciler, yaklaşık bir aydır yoğun ve özel edebiyat eğitimi alıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, proje çerçevesinde yaklaşık bir ay önce, ilçe merkez ve köylerdeki ilköğretim okullarında Türkçe öğretmenleri tarafından, edebiyata ilgi duyan, meraklı ve yetenekli 22 öğrenci tespit edildi.

Öğrenciler, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürü Mustafa Solak koordinatörlüğünde, yoğun ve özel bir edebiyat eğitimine alındı.

Balıkesirli Ömer Seyfettin ve Hasan Basri Çantay belgesellerini izleyen öğrenciler, kendi hikaye ve öykülerini yazmaya başladı.

Kaymakam Serkan Şeker, genç edebiyatçılardan çok umutlu olduğunu ve birkaç yıl sonra Türkiye ve dünya edebiyatına bu isimler arasından katılımlar olacağını söyledi.

Sanatın ve edebiyatın insanlık için çok önemli ve vazgeçilmez olduğunu ifade eden Şeker, NOBEL edebiyat ödüllü yazar Orhan Pamuk ve Cannes Film Festivali'nde jüri büyük ödülünü alan Nuri Bilge Ceylan'ın da bir zamanlar çocuk olduklarını hatırlattı.

Kepsut Kaymakamlığının başlattığı proje kapsamında 22 öğrenci ve öğretmenleri, 17 Haziran'da, Ankara'da, Avrasya Yazarlar Birliği'nin misafiri olacak.

- BALIKESİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kepsut'ta 'Ümit Kalemler' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement