Küçükçekmece Belediyesi Hz. Hüseyin'i Andı - Son Dakika
Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Hz. Hüseyin'i Andı

Küçükçekmece Belediyesi Hz. Hüseyin\'i Andı

Küçükçekmece Belediyesi, Hz. Hüseyin ve arkadaşlarını, Kerbela'da şehit edilişlerinin 1374. yılında düzenlediği Mah-ı Matem Özel Etkinliği ile andı.

18.11.2013 10:10  Güncelleme: 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece Belediyesi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) torunu Hz. Hüseyin ve arkadaşlarını, Kerbela'da şehit edilişlerinin 1374'üncü yılında düzenlediği 'Mah-ı Matem Özel Etkinliği' ile andı.

Bu kapsamda, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden başta olmak üzere, birçok Küçükçekmeceli vatandaş katıldı.

Programda, sanatçılara teşekkür ederek çiçek veren Aziz Yeniay, "Her geçen yıl daha farklı bir hassasiyetle Hz. Hüseyin ve şehitlerimiz yad ediliyor. Biz de bugün buraya şehadet acısını tatmaya ve bir o kadar da rahmet deryasından nasiplenmeye geldik. Onları anlayıp izlerinden giderek şefaatlerine ermeyi Rabbim hepimize nasip etsin inşallah" diye konuştu.

Hazreti Fatma, Ali, Hasan, Hüseyin ve Peygamber Efendimizin isimlerinin yazıldığı tablolar ile nurlanmış sahnede, Murat Özerklik'in sanat yönetmenliğinde performans sergileyen AYAN Musiki Topluluğu herkesin beğenisini kazanırken, Küçükçekmeceliler ünlü sanatçı Reha Yeprem'in okuduğu hikayelerle duygu dolu anlar yaşadı.

HZ.HASAN VE HZ.HÜSEYİN'İN ÇOCUKLUĞUNU ANLATTI

Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'in çocukluğundan bir hikayeyi de katılımcılarla paylaşan Yeprem, "Hz. Hasan ile Hüseyin güreşirken, Peygamber Efendimiz Hz. Hasan'a 'Hadi yakala' diyor. Bunu duyan Hz. Ali de, 'Neden Hasan büyük olduğu halde onu tutuyorsunuz?' deyince Peygamber Efendimiz, 'Hz. Hüseyin'i tutan Cebrail'dir.' cevabını veriyor" dedi.

SON MERSİYEHAN GÖNÜLLERİ DAĞLADI

Bekir Ünlüataer'in Muharrem ilahilerini okuduğu gecede Türkiye'nin yaşayan "son Mersiyehanı" kabul edilen Celal Yılmaz, mersiyeleri ile gönülleri dağladı. Geceye Alevilik kültüründeki Muharrem ritüellerini paylaşmak üzere bağlama ve ses sanatçısı Erdem Şimşek de katıldı. Ayrıca Türkiye Caferilerinin önemli genç müntesiplerinden Ali Kaçan da sinezenlerle birlikte matemi paylaştı. Hz. Peygamber'in (sav), "cennet gençlerinin efendisi" dediği Hz. Hüseyin ve şehitlerinin, mersiye, maktel ve muharremiye icralarıyla, semah ve sinezenler eşliğinde yad edildiği program sonunda ise, Aziz Yeniay tarafından tüm vatandaşlara aşure ikram edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Küçükçekmece Belediyesi Hz. Hüseyin'i Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement