Kerem Bürsin: Her Çıktığıma Aşık Olmadım - Son Dakika
Magazin

Kerem Bürsin: Her Çıktığıma Aşık Olmadım

Kerem Bürsin: Her Çıktığıma Aşık Olmadım

Ünlü oyuncu Kerem Bürsin, bir dergiye verdiği röportajda "Her çıktığım insana aşık olduğumu söyleyemem." dedi.

11.11.2015 13:32  Güncelleme: 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadın haklarını sonuna kadar savunan, aşkın büyük bir ilham olduğunu düşünen, çalışkan ve yetenekli bir oyuncu. Ayrıca en sevilen reklam yüzlerinden biri... Popülaritesi her geçen gün biraz daha yükselen Kerem Bürsin, Grazia dergisine konuştu.

Kerem Bürsin olmak nasıl bir duygu? Malum, fenomen oldun artık...

- Yok öyle bir şey. "Kerem Bürsin'im" havasında değilim. Ben hayat kurtaran bir insana fenomen derim ki. Mesleğimi, oyunculuğu tabii ki çok ciddiye alıyorum ama "Ben şuyum, ben buyum" demek biraz garip.

Peki, hayatının kırılma noktası neydi?

- Üniversiteyi Boston'da okudum. Son sömestrimi Los Angeles'ta geçirdim. Hayatımı bir oyuncu olarak geçirmek istediğime orada karar verdim. Bu da kırılma noktam oldu. O dönem çok güzel bir iş teklifi almıştım ama kabul etmedim. Riskleri olan bir yol seçtim. Bakalım ne olacak?

Türkiye'ye oyuncu olmak için mi geldin?

- Hayır. Buraya gelme amacım tam olarak oyunculuk değildi aslında. Benim için bir soru işaretiydi. Bir kariyer başlatmaya çalışıyorsun ve maalesef o biraz zor oluyor. Bir dönem bocalıyorsun. Bir keşif peşindeydimburaya gelirken; kendimi keşfetmek. Avantajım Türk olmak, bir nevi evime dönmek gibi burada olmak.

Kaç sene sonra dönmüş oldun?

- Annem de babam da Türk. 10 aylıkken gittim buradan. Türkiye'ye dönmem hem kendimi hem de ülkemi tanımam açısından çok iyi oldu. Babamın mesleği nedeniyle hayatım boyunca gezdim dolaştım. Her kültürden bir şeyler aldım ama evde gördüğün temel kültür en önemlisi. Çünkü insan bir noktadan sonra kimlik problemi yaşıyor.

Endonezya'dan Teksas'a yaşamadığın yer kalmamış. Bu denli çok kültürlü olmak nasıl bir şey?

- Beni ben yapan şey. Bu bir artı mı yoksa eksi mi kimse bilemez. Dünyayı gezmenin de kimine göre artıları kimine göre eksileri vardır. Mesela hiç çocukluk arkadaşın olmuyor. En yakın çocukluk arkadaşım ablamdı. Hep bir reset tuşuna basıyorsun ve yeni bir hayata başlıyorsun. Bakış açına bağlı yani. Benim için artı oldu herhalde, öteki türlüsünü hiç bilmiyorum.

Bir de tabii ülke ülke gezerken ardında kırık kapler bırakmışsındır?

- Umarım bırakmamışımdır. Her çıktığım insana aşık olduğumu söyleyemem. Zaten yaşadığımız dönemde aşk çok basitleştirilmiş bir kelime. İnsanlar birkaç ay çıktığın insanla ilgili "Evlenmeyi düşünüyor musun?" diye soruyorlar hemen.

Evlenmeyi düşünüyor musun?

- Yüzde 100 evlenmek istiyorum, bir ailem ve çocuklarım olsun istiyorum. Ama şu an değil.

Ama şu an bir ilişkin var, değil mi?

- Evet, çok güzel bir ilişki ( Serenay Sarıkaya'dan bahsediyor).

Peki, ne düşünüyorsun aşk üzerine?

- İnsanda bir sürü şey uyandırıyor. Büyük bir ilham kaynağı. Yapmadığın şeyleri yapıyorsun, söylemediklerini söylüyorsun. Aklına gelmeyen şeyleri yapıyorsun. Kendini geliştirmeye daha aç oluyorsun. Aşkla büyüyor, hep daha iyi olmak istiyorsun. İçgüdüsel bir şey bu. Kendini beğendirme derdi değil. Aşk sayesinde yüzyıllardır bu kadar romanın, şiirinin yazılması, resimlerin çizilmesi tesadüf değil yani.

Ne arıyorsun bir kadında?

- Bence bu dünyada kadın olmak çok zor. Beni kadının fikirleri, hayalleri, kendi ayakları üzerinde durması, duruşu cezbeder. Dünyada maalesef kadın-erkek eşitliği yok. Bu da eğitimsizlikten kaynaklanan bir durum. Çok üzücü bir olay. Bence kadınlar, erkeklerden çok daha değerli varlıklar. Biz de onlar sayesinde varız.

Kaynak: Hürriyet


Son Dakika Magazin Kerem Bürsin: Her Çıktığıma Aşık Olmadım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement