Kerem Ozan Bayraktar İle "Küçük Algılamalar" - Son Dakika
Güncel

Kerem Ozan Bayraktar İle "Küçük Algılamalar"

Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi, Ali Akay küratörlüğünde Kerem Ozan Bayraktar'ın "Küçük Algılamalar" adlı video seçkisine ev sahipliği yapıyor.

28.01.2015 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi, genç video sanatçılarından Kerem Ozan Bayraktar'ın animasyon çalışmalarından oluşan özel bir seçkiye ev sahipliği yapıyor. Tüm yapıtlarında, merkezine dijital görüntüler, hareketli imgeler ve nesne düzenlemeleri yaptığı çalışmaları alan Bayraktar'ın son sergisi "Küçük Algılamalar", Ali Akay kürasyonundaki 4 video ile sanatseverlerin karşısında olacak.

"Küçük Algılamalar" başlıklı video seçkisinde, Kerem Ozan Bayraktar sessiz bir harekete dikkat çekmekte. İmajların hız ve yavaşlık ilişkileri "küçük algıları" ortaya koymakta. Bir bakıma hareketin kendisinden önce eylemi duyan bir izleyiciyi öne çıkarmak isteyen video çalışmaları bir bakıma ufaktan da daha ufak bir hareketi bize algılatmaktalar. "Kamusal Bir Heykelin Açılışı İçin Seremonisi" adlı videoda, ahenk ve hareket birbiriyle ilişki içinde, bir güç ilişkisine; birbiriyle bir "kapma" ilişkisine girmekte. "Pervanesiz Vantilatör" ve "Bir Ağıt İçin Müzik Klibi" adlı çalışmalarda espas öne çıkmakta, eylem sessizce kendisini göstermekte. Algılamalar ise her seferinde "küçük algılamalar" olarak gözükmektedir.

Günümüz hareketli yaşantısında, hızın çok fazla anlam ifade ettiği şehirli insan algısında kısa bir mola verip bu kocaman, kaotik dünyada küçük ama etkisi büyük olan algılamalara yer açmak için "Küçük Algılamalar" sergisi, Teşvikiye'deki Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi'nde 14 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.

"Küçük Algılamalar" başlıklı sergi ile eş zamanlı olarak, sanatçının ''Kamusal Bir Heykel Açılışı İçin Seremoni" başlıklı video çalışması; İstanbul Feneryolu, Ankara Küçükesat ve Çankaya, Kırklareli- Alpullu, Ordu, İzmir, Bodrum, Mardin ve Edirne'deki Şekerbank şubelerinde de 7/24 izlenebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kerem Ozan Bayraktar İle 'Küçük Algılamalar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement