Kerim Vakfı ve Türkkad İstanbul İftarı - Son Dakika
Kültür Sanat

Kerim Vakfı ve Türkkad İstanbul İftarı

Kerim Vakfı ve Türk Kadınları Kültür Derneği (TÜRKKAD) İstanbul Şubesi, gerçekleştirecekleri projeler yararına iftar yemeği düzenledi.

04.07.2016 00:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kerim Vakfı ve Türk Kadınları Kültür Derneği (TÜRKKAD) İstanbul Şubesi, gerçekleştirecekleri projeler yararına iftar yemeği düzenledi.

Conrad İstanbul Bosphorus Otelde gerçekleştirilen iftar yemeğinde konuşan, TÜRKKAD Genel Başkanı Emine Bağlı, derneğin 1966'da, Samiha Ayverdi önderliğinde, Türk kültürüne, manevi değerlere sahip çıkarak topluma aktarmak üzere kurulduğunu söyledi.

Bağlı, geceden elde edilen gelirin Kerim Vakfı ve TÜRKKAD'ın projelerinde kullanılacağını belirterek, "Bugün bir arada olmamızda büyük payı olan İstanbul Şubesi Başkanı Cemalnur Hanım, derneği uluslararası platforma taşımış ve tanıtılmasına vesile olmuştur, manevi büyüklerimizin uluslararası toplantılarla tanıtılmasına ve gerçek İslamın öğrenilmesi ve anlaşılmasına vesile olmuştur."

TÜRKKAD İstanbul Şubesi Başkanı Cemalnur Sargut da yaptıkları çalışmalarda kendi adının çok geçtiğini ama bir ekip halinde büyük özveriyle çalıştıklarını dile getirdi.

"Gerçek İslam terörle bağdaşmaz"

Kyoto Üniversitesi'nde, "Ken'an Rifai Tasavvuf Araştırmaları Merkezi"ni kurduklarını hatırlatan Sargut, şöyle konuştu:

" Japonya'da bir profesör, 'İslamofobi ile mücadele için tek bir güç varsa, o da Osmanlı-Türk tasavvuf anlayışıdır. Senelerdir söylemeye çalıştığımız şeyi, bir Japon'dan duymanın zevkini yaşadık. Batının globalleşme diye adlandırdığı şu dünya anlayışında, ortak lisanın sadece İslam tasavvuru olduğunu bizlere öğretti. Gerçek İslam'ı anlatmaya başladığınız zaman, bütün insanlık aleminin değiştiğini, size güzel baktığını ve sizin anlayışınızda birleştiğini görüyorsunuz. Gerçek İslam terörle bağdaşmaz. İslam'ın hakikati, sevgi, kucaklama, birlik, hoşgörü ve beraberliktir."

Kerim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sait Kayahan ise iftar yemeğine katılanlara teşekkür ederek, eğitim, sağlık ve kültür alanında gerçekleştirdikleri birçok faaliyetle, toplumun her kesimine hizmet edebilmeyi hedeflediklerini aktardı.

Yaklaşık 300 misafirin katıldığı gecede, projelere katkıda bulunmak üzere, hicri 1430 imzalı Hattat Hüsrevoğlu'na ait, üzerinde Allah ve Muhammed yazan iki el yazma levha, çekiliş yapılarak alıcısını buldu.

Kerim Vakfı ve TÜRKKAD İstanbul Şubesi'nin yıl boyu yaptığı çalışmaların anlatıldığı film gösteriminin ardından, Türk Sanat Müziği sanatçısı Melihat Gülses de mini bir konser verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kerim Vakfı ve Türkkad İstanbul İftarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement