Kerkük'teki DEAŞ operasyonunda 25 şüpheli yakalandı - Son Dakika
Güncel

Kerkük'teki DEAŞ operasyonunda 25 şüpheli yakalandı

Kerkük\'teki DEAŞ operasyonunda 25 şüpheli yakalandı

Irak'ın Kerkük kentinde polis ve ordu güçlerince düzenlenen operasyonda terör örgütü DEAŞ mensubu oldukları belirtilen 25 kişinin yakalandığı bildirildi.

22.03.2022 20:10  Güncelleme: 21:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Kerkük kentinde polis ve ordu güçlerince düzenlenen operasyonda terör örgütü DEAŞ mensubu oldukları belirtilen 25 kişinin yakalandığı bildirildi.

Kerkük Operasyonlar Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kerkük'e bağlı Havice ilçesi yakınlarında DEAŞ mensuplarına yönelik operasyon başlatıldığı kaydedildi.

Irak federal polisi ve ordusu tarafından Havice ilçesi yakınlarındaki Vadi eş-Şay ve Vadi Kor bölgelerinde düzenlenen operasyonda, terör örgütü DEAŞ mensubu 25 kişinin yakalandığı ifade edildi.

Operasyonda teröristlerce kullanılan 7 sığınağın imha edildiği, saldırılarda kullanılmak üzere hazırlanan yerel yapım 37 mayın ile 41 hafif silahın da ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca yakalanan bu kişilerin ilk sorgularında terör olaylarına karıştıklarını itiraf ettikleri ve haklarında yapılan işlemlerin ardından mahkemeye sevk edildikleri aktarıldı.

Terör örgütü DEAŞ, Haziran 2014'te Irak'ın Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Eski Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de örgüte karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

DEAŞ'ın bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden 4 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin kırsal bölgelerindeki saldırıları devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kerkük'teki DEAŞ operasyonunda 25 şüpheli yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement