Keşan Belediyesi'nden 88 İşçiye Hizmet Özendirme Ödülü - Son Dakika
Güncel

Keşan Belediyesi'nden 88 İşçiye Hizmet Özendirme Ödülü

Keşan Belediyesi 9 Ocak günü, personeline Hizmet Özendirme Ödülleri verildi.

09.01.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Salim Şevik, Cengizhan Aktan, CHP Keşan Belediye Meclis Üyesi Nurgül Yıldırım ile CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli işçiler katıldılar.

İlk olarak konuşan DİSK Genel İş Keşan Temsilcisi Fikret Özdemir, başta Keşan Belediye Başkanı olmak üzere tüm katılımcıların yeni yıllarını kutlayarak "Bizler bugün burada Toplu İş Sözleşmemizin 72.maddesinde yer alan Hizmet Özendirme Ödül Töreni için toplanmış bulunmaktayız. 10, 15 ve 20 yıllık arkadaşlarımıza ödülleri verilecek. Şimdi ilk olarak bu vesileyle aramızda bulunan DİSK Trakya Şube Başkanı Salim Şen'i konuşmasını yapmak üzere davet ediyorum" dedi.

Kürsüye gelen Şen'de tüm katılımcılara DİSK Genel İş Sendikası adına selam ve saygılarını sunarak başladığı konuşmasında şunları söyledi."Öncelikle acısıyla tatlısıyla 2014 yılını geride bıraktığımız şu günlerde bir araya gelmiş olmaktan duyduğum mutluluğu dile getirmek istiyorum. Yeni yılın hepimize sağlık mutluluk, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Değerli mücadele arkadaşlarım bugüne kadar burada Toplu İş Sözleşmemizde bulunan Hizmet Özendirme Ödülleri başlıklı maddemizin uygulanması için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Aslında benim önemsediğim her ne sebeple olursa olsun burada bir araya gelmiş olmamızdır. Bugünler bizlerin mücadele dayanışma ruhunu güçlendiren çok özel günlerdir. Ancak şunu da hiç unutmamalıyız ki ülkemizde halen milyonlarca işçinin emeği sömürülmeye devam ediyor. Her yıl binlerce işçi iş kazalarında hayatını kaybediyor. Yeni bitirdiğimiz 2014 yılı içersinde iş kazaları sonucunda işçi ölümlerinde rekorlar kırılmış ve 1800 işçi hayatını kaybetmiştir. Yani bu sayı da geçen yıl Soma da hayatını kaybeden 301 işçinin 6 katına tekabül etmektedir. Sevgili dostlarım hepinizin yakından takip ettiği gibi DİSK olarak aylarca alanlarda "Asgari Ücret 1800 Net" ve "Taşeron İşçilik Yasaklansın" başlıklı söylemlerimizi ve talebimizi dile getirmekteyiz. Ancak gelinen noktada Asgari Ücrete sadece % 6 oranında zam yapılmış ve asgari ücret daha 1.000 TL'yi bile bulmamıştır. Yine taşeron işçilik alabildiğine yaygınlaşmaya devam etmekte ve emeğin vahşi sömürüsü hızla artmaktadır. Değerli mücadele arkadaşlarım ülkemizde yaşanan bu kadar olumsuzluğa rağmen bugün Keşan Belediyesi'nde Toplu Sözleşmemizde bulunan Hizmet Özendirme Ödül Töreni için bir araya gelmiş olmaktan duyduğum mutluluğu bir kez daha belirtmek isterim. Sözlerime burada son verilen tüm üyelerimize bundan sonraki hizmetlerinde kolaylıklar dilerim"

Ardından Keşan Belediyesi'nde 15 yıllık çalışan personele Yüzlük Ata ödüllerini vermek üzere gelen Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'da ödül töreni öncesi bir konuşma yaparak şunları söyledi "Nerdeyse 11 yıldır belediye başkanlığınızı yapıyorum. Sizlerle 5 kez Toplu İş Sözleşmesi imzaladık ve her seferinde de aramızda ciddi pazarlıklar olmadı değil. Daha önceki senelerde başkanlık odasında çay içerek ufak tefek nuansları görüşülerek geçirilen sözleşmelerin ışığında bırakın işçi temsilcileri arkadaşlarımızın başkanlık odasına giremediği ve Ankara'dan gelenlerle Toplu İş Sözleşmesi yapıldığı dönemleri sizler yaşadınız. Dönemim içersinde bugünleri görmeyip de 10 yılını tamamlamış buraya gelen değerli arkadaşlarımız kardeşlerimiz var. Emek kutsaldır, karşılığını mutlak almak zorundasınız. Ben sendika yöneticisi arkadaşlardan rica ediyorum. Şu anda bizim Keşan Belediyesi'nde çalışan sendikalı işçi arkadaşlarım için söylüyorum. Bu arkadaşların hakları Türkiye ortalamasını altında diyorsanız gönül koyun. Arkadaşlarımın şartlarının her geçen yıl iyileşmiş olduğunu görüyorum. Ama öbür taraftan bazen yetmiyor işsizlik o kadar artmış ki personel azlığı nedeniyle işe aldığımız arkadaşlarımız sizlere bakıp da niye bizi de kadroya almadınız diye gönül koyuyorlar. Neden alamıyoruz ? Keşan Belediyesi'nin şu anda tayin edilmiş içi kadrosu 206'dır. 2005 de bu rakam 230 idi. 120 kişi kaldınız. Çalışan emekçilerin haklarının savunulması kadar demokrasilerde doğal bir şey yok. Hak mücadele edilmeden verilmez. Mücadele edilip kazanılan haklar kayıtlara geçirilir ve daim olur. Bu yaşanan sıkıntılar Keşan Belediye Meclisi'nin çözeceği sorunlar değil. Parlamento çözecek, kanun çıkacak, biz uygulayacağız. Bunları lütfen böyle bilin. Verilen mücadeleye de destek olun. Sendika ne zaman haklarını savunmak için bir yere gitmek istese gerekli her türlü desteği verdik. Arkadaşlar haklı mücadelenizi hep devam ettireceksiniz. Yeni yılda her şeyin gönlünüzce olmasını temenni ediyorum. Tüm haklarınızın iyiye gitmesini temenni ediyorum. Aranızda çalışma ortamınızın huzurlu olmasını ve ailenizde huzur ve mutluluk içinde olmanızı diliyorum"

Özcan konuşmasının ardından 15 yıllık 22 belediye çalışanına Yüzlük Ata olan ödüllerini verdi.

Daha sonra 20 yıllık 3 çalışana da Ata Lira olan ödülleri CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli tarafından ve 10 yıllık olan 63 çalışana da Yarım Ata olan ödülleri Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Salim Şevik, Cengizhan Aktan ve Meclis Üyesi Nurgül Yıldırım tarafından takdim edildi.

Konuklara meyva suyu ve kuru pasta ikram edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Keşan Belediyesi'nden 88 İşçiye Hizmet Özendirme Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu
    00:07 Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu

    Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Sema-Semah-Devran' etkinliğinde, Sanat Yönetmeni Yüce Gümüş ve Postnişin Fatih Çıtlak liderliğinde Anadolu'nun zikir ritüelleri sergilendi. İstanbul Devlet Halk Dansları Topluluğu da gösteride yer aldı.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.


Advertisement