Keşan Belediyesi Personel Limited Şirketi'nde Temsilcilik Seçimi Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Keşan Belediyesi Personel Limited Şirketi'nde Temsilcilik Seçimi Gerçekleştirildi

DİSK Genel-İş Sendikası'ının Keşan Belediyesi Personel Limited Şirketi'nde gerçekleştirdiği örgütlenme çalışmalarının tamamlanmasının ardından 27 Haziran günü iş yeri temsilciliği seçimi gerçekleştirildi.

27.06.2018 19:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seçim 08.00-17.00 saatleri arasında yapıldı ve Keşan Belediyesi Konferans ve Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirildi.

Tek liste ile gidilen seçime; DİSK Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen, Keşan Belediyesi İş Yeri Temsilcileri Kamil Tunca, Emre Gürel ile Murat Karavil ile sendika üyeleri katıldı.

Seçim ve bundan sonraki süreçle ilgili bilgi veren Şen, Keşan Belediyesi Personel Limited Şirketi'nde çalışan 289 sendika üyesinin iş yeri sendika temsilciliği ile organlarının belirlenmesi için seçimin gerçekleştirildiğini belirterek, "Seçime tek liste ile gidiliyor. İlk defa bir temsilcilik seçimi yaşanıyor. Belediye personel şirketlerinde en son çıkarılan kanun hükmünde kararname ile örgütlenme şansı bulduk. Gün içerisinde üyelerimiz temsilcilerini seçecekler. Biz de Genel İş Sendikası olarak arkadaşlarımızın bu seçimi en demokratik şekilde gerçekleştirmeleri için yardımcı oluyoruz. Seçilen arkadaşlarımız zor bir süreçte görev alacaklar. Seçilecek arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum." dedi.

Belediyelerdeki taşeron işçilere kadro verilmediğinin altını çizen Salim Şen, "Diğer bakanlıklarda çalışan taşeron işçilere kadro verilirken belediye ile özel idarelerde çalışan arkadaşlarımıza kadro verilmedi. Hükümet belediyede çalışan taşeron işçilere kadro vermedi, onları aldattı. Toplu sözleşme de aldatmacadır. Şirket üzerinden çalışma getirildi. Bu arkadaşlarımızın da kadroya geçmesi ve sorunlarının çözümü için mücadelemiz devam edecek. Ülkede yaklaşık 500 bin işçi kadro dışı bırakıldı. Sendika olarak ayrımsız ve şartsız kadro istedik, olmadı. Şirkette çalışan işçiler belediyede çalışan kadrolu işçiler gibi çalışma haklarına sahip oluncaya kadar mücadelemiz devam edecek." şeklinde konuştu.

Toplu iş sözleşmesi konusunun da tam bir aldatmaca olduğuna vurgu yapan Şen, şunları söyledi: "Kadro verdik.> dedikleri hem belediye şirketlerinde hem de bakanlık kadrolarına geçen işçiler Haziran 2020'ye kadar toplu iş sözleşmesi yapamayacak. Çalışma Bakanlığı'nın yayımladığı ücret skalasına tabi olunacak.Ancak bir işyerinde sendika varsa orada grevli toplu iş sözleşmesi olmalıdır. Bu durum kabul edilemez. Yaptığımız yetki başvuruları bakanlık tarafından reddediliyor. Bakanlık sendikalar kanununa uymak zorundadır. Bakanlığın işçilerin ücret skalasını belirlemesini kabul etmiyoruz. Biz işverenle işverenin imkanları doğrultusunda işyerinde toplu iş sözleşmesi yapmak istiyoruz. Toplu iş sözleşmesinin önündeki engelleri kaldırmak için mücadelemiz sürecek."

Saat 17.00'de sona eren seçim sonrası göreve getirilen yönetim şöyle oluştu:

Yönetim: Gülçin Akpınarca (Baştemsilci), Fedai Kantar, Gülden Yumuşak.

Disiplin Kurulu: Sedat Çıkıkçı, Melahat Yatıkçı.

Hasar Tespit: Abdül Yiğit Şavur.

Yönetim Kurulu Yedek: Fehim Güloğlu, Fatma Kandemir, İbrahim Gülgün.

Disiplin Kurulu Yedek: Tolga Avcu, Gürkan Uprak.

Hasar Tespit Yedek: Necati Yalın.

Seçim sonrası Baştemsilci seçilen Gülçin Akpınarca, şunları söyledi: " Türkiye'de taşerondan belediye şirketlerine geçiş sürecinde ülkedeki birçok belediyede sendikal örgütlenmeye izin verilmedi. Ancak Keşan Belediyesi ve Keşan Belediye Başkanımız Opr. Dr. Mehmet Özcan bir demokrasi örneği göstererek demokratik hakkımızı kullanmamıza olanak tanıdı. Kendisine teşekkürü bir borç biliyoruz. Demokratik bir ortamda gerçekleşen seçimde zaman ayırıp oy kullanan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. DİSK Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen ve Keşan Belediyesi İş Yeri Temsilcilerine desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Bugünden itibaren yönetimle, çalışan işçiler arasında köprü vazifesi göreceğiz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Keşan Belediyesi Personel Limited Şirketi'nde Temsilcilik Seçimi Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi

    Samsung, bu yıl Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6'yı piyasaya sürecek. Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench raporuna göre cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı görülüyor. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.


Advertisement