Keşan'da İstihdam Seferberliği Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Keşan'da İstihdam Seferberliği Toplantısı

Keşan\'da İstihdam Seferberliği Toplantısı

Keşan ilçesinde, Edirne Valisi Günay Özdemir başkanlığında istihdam seferberliği toplantısı yapıldı.

02.03.2017 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keşan ilçesinde, Edirne Valisi Günay Özdemir başkanlığında istihdam seferberliği toplantısı yapıldı.

İlçede bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, ekonominin büyütülmesi amacıyla önemli bir adım atıldığını belirtti.

Türkiye'nin 81 ilinde ve 160 ilçesinde, İŞKUR faaliyetleri hakkında işverenlere bilgiler verildiğini belirten Helvacıoğlu, "Oda ve borsalarımız İŞKUR hizmet noktaları haline getirilerek, İŞKUR'un meslek danışmanları görev yapmaya başlamıştır. Türkiye'nin geleceğine sen de bir istihdam sağla ile işe başladık. Bu teklifimizin de şirketlerimizin imkanları ölçüsünde sağlanmasını istiyoruz." diye konuştu.

Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şengül Çildam ise, İŞKUR faaliyetleri ve bu konuda işverenlere verilen destekler hakkında bilgi verdi.

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık da, bölgede kadınların işsizlik oranının yüksek olduğunu ifade etti.

Devletin bu konuda da önemli adımlar attığını aktaran Boyalık, "Kadınlarda işsizlik oranı gösterilen tablonun çok üzerinde. İş adamları olarak kadınları istihdam edecek işler üretmeliyiz. Kadın işsiz sayısının azalmasını sağlamalıyız. Kadınlarımızın ekonomiye katkıda bulunması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Toplantıda, iş adamları da söz aldı.

Vali Günay Özdemir, toplantının ardından muhtarlarla bir araya gelerek istek ve sıkıntıları dinledi.

Toplantıya, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, İpsala Kaymakamı Ali Uysal, Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, Keşan Belediye Başkanı Vekili Ercan Ersoylu, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, oda ve borsa başkanları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Keşan'da İstihdam Seferberliği Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement