Keşan'da "Su ve Tarım" konferansı düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Keşan'da "Su ve Tarım" konferansı düzenlendi

Keşan\'da "Su ve Tarım" konferansı düzenlendi

Keşan ilçesinde "Dünya Çiftçiler Günü" nedeniyle "Su ve Tarım" konferansı düzenlendi.

15.05.2022 10:20  Güncelleme: 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keşan ilçesinde "Dünya Çiftçiler Günü" nedeniyle "Su ve Tarım" konferansı düzenlendi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Başer, Keşan TSO Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, Türkiye'nin su zengini bir ülke olmadığını, var olan kaynakların mutlaka korunması gerektiğini belirtti.

Türkiye'de yağan yağışların tutulması gerektiğini ifade eden Başer, "Biz var olan suyumuzu koruyacağız. Toprağı gereksiz işlememek gerekiyor. Trakya'da su var. Yanımızdan nehirlerimiz akıyor ama biz bakıyoruz. O zaman nehirleri, özellikle damla sulamayla değerlendirmeliyiz. Suyumuz çok önemli. İklim değişikliği nedeniyle bu yağmurlar çok sert ve kısa sürede gelecek. Siz bunları toplayamazsanız önemi yok. Eğer su hasadını iyi yapamazsanız işimiz daha da zorlaşır." dedi.

Artık havadan sulama yöntemlerinin bırakılması gerektiğini vurgulayan Başer, bunun yerine damla sulama yöntemlerine yönelmek gerektiğini söyledi.

Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz da, dünya nüfusunun hızla arttığını, küresel ısınmadan dolayı iklim krizlerinin, suyun öneminin ve suyun yönetiminin bir o kadar öne çıkmaya başladığını vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Keşan'da 'Su ve Tarım' konferansı düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak
    17:57 Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçeye 'Ortaköy Sokağı' ismini verecekleri gastronomi sokağı kuracaklarını duyurdu. Proje kapsamında, kumpir, dondurma ve yerel tatların yer alacağı mekanlar oluşturulacak. Palancıoğlu, projenin insan odaklı olduğunu ve ailelerin keyifli vakit geçirebileceği bir mekan oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı
    17:57 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı

    Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde düzenlenen Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'na 27 ülkeden 108 sporcu katılıyor. İlk gün erkekler ve kadınlar bireysel alet elemeleri gerçekleştirdi. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil ediyor. Organizasyon 31 Mart'ta finallerle sona erecek.

  • Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi
    17:56 Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, işletmeler, okul çevreleri ve parklar incelendi. 362 şüpheli sorgulanırken, kavşaklarda ve trafik ışıklarında dilendiği tespit edilen 1 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti
    17:53 Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti

    Marmaris Cumhur İttifakı adayı Serkan Yazıcı, seçilmesi halinde Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı kalacağını, kamu kaynaklarını israf etmeden kullanacağını ve partizan faaliyetlerden kaçınacağını belirterek görevine sadık kalacağına yemin etti.

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement