Keşan Dokumacılığıyla İlgili Toplantı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Keşan Dokumacılığıyla İlgili Toplantı Yapıldı

Çarşıbaşı'nda Coğrafi İşaret marka tescili yapılan Keşan dokumalarının sorunları Kaymakam Özkan Demir başkanlığında yapılan toplantıda masaya yatırıldı.

17.05.2011 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çarşıbaşı'nda Coğrafi İşaret marka tescili yapılan Keşan dokumalarının sorunları Kaymakam Özkan Demir başkanlığında yapılan toplantıda masaya yatırıldı.

Çarşıbaşı Hükümet Konağı Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş Ömer Erhan, Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Esnaf Odası Başkanı Egemen Kaynar, Geleneksel Çarşıbaşı Keşanını Geliştirme, Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Abdullah Kul, Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Şimşak, bazı kurum amirleri, muhtarlar ve Keşan üretimi ile pazarlaması yapan esnaf katıldı.

Kaymakam Demir, burada yaptığı konuşmada, Keşan dokumalarının geliştirilmesi ve yaşatılmasında önemli bir noktaya geldiklerini belirterek, "Keşan dokumalarıyla ilgili olarak tam anlamıyla kırılma noktasına geldik diyebiliriz. Şu anda eşik noktasındayız. En büyük eksiğimiz bir araya gelememektir. Bu nedenle hem Keşan üreticileri hem de bunun pazarlamasını yapan arkadaşlar sıkıntılar yaşıyorlar. Tanıtım anlamında da eksikliklerimiz var. Bu nedenle önümüzdeki aylarda yapılacak olan Trabzon 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları'nı ilçemiz ve Keşan adına bir fırsata çevirmeliyiz. Bu konuda yapmamız gereken ne varsa yapmalıyız. İlçedeki bütün Keşancılar Bu hedefe kenetlenmeliyiz" dedi.

Keşan beziyle ilgili iki önemli sorun olduğunu ve hala bunu çözemediklerini belirten Demir, "Birincisi satış fiyatında istikrar olmaması. İkincisi ise ürün kalitesinde standart olmaması. Böyle olunca da kalite düşüyor. Üretici zarar görüyor. Böyle giderse sorunlar yumağı büyür ve Keşan tekrar yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Aklın yolu birdir. Bu sorunları çözmek gerekiyor. Bunun için de önce Keşan üreticilerinin bir araya gelmesi gerekiyor. Bunu dernek çatısı altında başarmaya çalıştık. Dernek kuruldu fakat beklenen verim alınamadı. Sorunlar hala yerinde duruyor. Artık netice almalıyız" diye konuştu.

Dernek Başkanı Abdullah Kul da, Keşancılarla yeniden bir araya gelerek bir durum değerlendirmesi yapacaklarını ve sorunların ivedi bir şekilde çözülmesi için dernek olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını belirtti.

Kul, tanıtım anlamında da Çarşıbaşı Belediyesi ve Çarşıbaşı Esnaf Odası gibi kurumlardan destek beklediklerini de sözlerine ekledi.

- TRABZON

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Keşan Dokumacılığıyla İlgili Toplantı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement