Keşan Uluslararası Satranç Turnuvası Start Aldı - Son Dakika
Güncel

Keşan Uluslararası Satranç Turnuvası Start Aldı

Keşan Uluslararası Satranç Turnuvası Start Aldı

Özcan'ın ardından söz alan turnuva başhakemi Gökmen Muş'ta turnuva hakkında teknik bilgiler verdi.

01.08.2011 11:03  Güncelleme: 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keşan Belediye Başkanlığı ile Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirilen 9.Uluslararası Keşan Kültür ve Turizm Festivali Uluslar arası Satranç Turnuvası 31 Temmuz 2011 Pazar günü start aldı.

Saat 15.00'te Köşk Düğün Salonu'nda başlayan turnuvanın açılış törenine Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile Keşan Belediye Meclis Üyesi Erol Meyva, sporcular, aileleri ve basın mensupları katıldılar.

Keşan Belediye Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir'in sunuculuğunu gerçekleştirdiği programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından,açış konuşmasını Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan gerçekleştirdi.

Özcan, bu turnuvanın festival içinde sıkışmaması için festivalden sonra gerçekleştirildiğini belirterek " Düzenlediğimiz bu uluslar arası turnuvaya her geçen yıl katılımın artmasını görmek bizleri çok mutlu ediyor. Ayrıca bizim gerçekleştirdiğimiz turnuvaların ardından satranç okulları da hizmet vermeye başladı. Hepiniz Uluslar arası Satranç Turnuvamıza hoş geldiniz. Çok değerli satranççılarımıza turnuva boyunca çok güzel maçlar diliyor ve bütün katılımcılara başarılar temenni ediyorum" dedi.

Turnuva saat 16.00'da Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'ın hamlesi ile start aldı.

5 Ağustos 2011 Cuma gününe kadar sürecek turnuvaya Türkiye, Gürcistan ,Ürdün,Türkmeni,stan, Suriye ve Azerbeycan'dan olmak üzere toplam 120 satranççının katıldığı ve bunlardanb 2'sinin büyük usta,6'sının Uluslar arası Usta ve 2'sinin FİDE Ustası olduğu ve yarışmaya katılan oyuncuların ortalama puan reytinginin 1873 olduğu da komite tarafından açıklandı.

Tunuvada başhakemliği Göklmen Muş yaparken hakemlikleri de İlker Sarıtekin (Aynı zamanda Türkiye Satranç Federasyonu Edirne İl Temsilcisi), Orhan Bakkalcı, Sema Ülker, Birol Yüce,Ayner Abacı,Abuzer Altıntaş ve Arda Kılınç olmak üzere 8 hakemin görev alacakları da bildirildi.

Turnuvada müsabakalar 1 Ağustos 2011 Pazartesi gününden itibaren 10.00-16.00 saatleri arasında Köşk Düğün Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Keşan Uluslararası Satranç Turnuvası Start Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement