Keşanlı Ali Destanı Müzikali Büyüledi - Son Dakika
Güncel

Keşanlı Ali Destanı Müzikali Büyüledi

Keşanlı Ali Destanı Müzikali Büyüledi

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Türk epik tiyatrosunun öncüsü olarak gösterilen Haldun Taner'in yazdığı 'Keşanli Ali Destanı'nın müzikal versiyonunu sahneledi.

16.03.2017 23:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Türk epik tiyatrosunun öncüsü olarak gösterilen Haldun Taner'in yazdığı 'Keşanli Ali Destanı'nın müzikal versiyonunu sahneledi.

Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sahnelenen eseri, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, MDOB Müdürü Ufuk Kasar, Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er ile çok sayıda sanatsever izledi. Besteleri Yalçın Tura tarafından hazırlanan müzikalin orkestra yönetmenliğini Aytuğ Ülgen ve Orhan Öner Özcan dönüşümlü yaparken, sanat yönetmenliğini ise Melih Öztürk üstlendi. Koreografisini Tolga Ergen'in hazırladığı müzikalde, Kıvanç Uğraşbul, Funda Hayfavi, Gülden Vurandemir, Neslihan Ulaş Evcimen, Cüneyt Erdoğan, Kazım Erdem Özdemir, Özkan Çavdaroğlu, Serkan Karagöz, Ayşegül Devrim Dinçer ve Gözde Tuyan sahne aldı.

Sanat yönetmeni Melih Öztürk, Keşanlı Ali  Destanı'nın müzikalini 50 kişilik kadro ile 50 günde sahneye taşıdıklarını belirterek, "Bir tiyatro eserini opera sanatçıları ile ilk defa sahneye koymak, bizi gerçekten çok heyecanlandırdı. Bir diğer heyecan verici olay da, tiyatrolarda duymadığımız müziklerin ilk defa seyircilerle buluşturulması oldu. Keşanlı Ali, Haldun Taner'in bugüne kadar bir çok tiyatro tarafından sahnelenmiş dev oyunu, bir opera sahnesinde seyircilerle birlikte olmakta. Bu da bizi çok gururlandırıyor. Umarım seyirci, bundan sonraki temsillerde bizimle birlikte olur, çok güzel bir atmosfer yaratılır. Şimdiden tüm seyircilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

- Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Keşanlı Ali Destanı Müzikali Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement