Keşanlı Ali Destanı"Ndan Samsun'da Sezon Finali - Son Dakika
Güncel

Keşanlı Ali Destanı"Ndan Samsun'da Sezon Finali

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), Türkiye'de epik tiyatro türünün öncüsü kabul edilen "Keşanlı Ali Destanı"nı, bu sezon son kez sanatseverler ile buluşturdu.

13.03.2016 00:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), Türkiye'de epik tiyatro türünün öncüsü kabul edilen "Keşanlı Ali Destanı"nı, bu sezon son kez sanatseverler ile buluşturdu.

Samsun Devlet Opera ve Balesi sahnesinde sanatseverlerin beğenisine sunulan "Keşanlı Ali Destanı"nın rejisörlüğünü Melih Öztürk, müziğini Yalçın Tura, orkestra şefliğini Kıvanç Tepe, koro şefliğini Mikhail İskrov, dekorunu Hakkı Kandır, kostüm tasarımını Aydan Çınar ve ışık sorumluluğunu Oğuz Murat Yılmaz üstlendi.

Türk tiyatrosunun ilk epik oyunu olan ve dünya prömiyeri 1964'ün mart ayında Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu'nda yapılan Keşanlı Ali Destanı, 50 yılı aşkın süredir Türkiye ve dünyada sahneleniyor ve büyük beğeni topluyor.

Yazar, öğretim üyesi ve gazeteci Haldun Taner'in en önemli eserlerinden olan "Keşanlı Ali Destanı" gecekondu mahallesi Sineklidağ'ın kendine bir kahraman ve destan yaratmasının hikayesini anlatıyor. Eser, sisteme, sosyal yapı, birey, siyaset ve hukuk düzenine eleştirel ve gerçekçi bir yaklaşımda bulunuyor.

Koreografisini Seda Ayvazoğlu'nun yaptığı eserde Keşanlı Ali'yi "Hasan Çelik", Zilha'yı "Sezen Alanbay" ve politikacıyı "Eray Dönmez" sahneye koydu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Keşanlı Ali Destanı'Ndan Samsun'da Sezon Finali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement