Kamu bankaları hisselerini aldığı Keskinoğlu firmasını iflastan kurtardı, Samsunlu Köytür ise iflas etti - Son Dakika
Ekonomi

Kamu bankaları hisselerini aldığı Keskinoğlu firmasını iflastan kurtardı, Samsunlu Köytür ise iflas etti

Kamu bankaları, konkordato ilan eden Keskinoğlu'nun hisselerini devralarak şirketi iflastan kurtardı. Keskinoğlu tekrar üretime başlarken, iflas eden Samsunlu Köytür'e üretim yapan bölge üreticileri "Şirket kurtarırken şehircilik mi yapılıyor?" diyerek isyan etti.

03.10.2020 10:25  Güncelleme: 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası'nın borçlarını devralarak kurtardığı Keskinoğlu üretime yeniden başladı ama tüm tavukçular bu kadar şanslı değil. 3 kamu bankasının Keskinoğu'nun hisselerini devralarak tavukçuluk işine girmesinin ardından aynı bankalara borcu olan ama iflas eden firmalar duruma tepki gösteriyor. Son örnek önceki gün iflası açıklanan Köytür. Vakıfbank ve Ziraat Bankası'na kredi borcu olan ve konkordato ilan eden Köytür firması 5 yıldır yaşam mücadelesi veriyordu ancak önceki gün iflas ettiği açıklandı.

"ŞİRKET KURTARILIRKEN AYRIMCILIK MI YAPILIYOR?"

Samsun'un önemli firmalarından olan Köytür, 2015 yılında zorluklar yaşamaya başlamıştı. 500 şirket çalışanı, 100 civarındaki kümes çalışanı, nakliye firmalarında çalışan personel ile birlikte toplam 5 bin kişinin ekmek yediği firma önceki gün iflas açıkladı. Firmaya üretim yapan bölge üreticileri, "Şirketler kurtarılırken ayrımcılık mı yapılıyor? Manisalı firma kurtarılırken neden Samsunlu firma iflas etmeye bırakılıyor" diyerek isyan etti.

Bölge üreticileri, kırsal kalkınma açısından bölgeye önemli katkısı bulunan Köytür'ün toplam borcunun 150 milyon TL olduğunu belirtirken, sorunun kamu bankalarındaki bürokrasiden kaynaklandığını iddia etti. (Sözcü)

Kamu bankaları hisselerini aldığı Keskinoğlu firmasını iflastan kurtardı, Samsunlu Köytür ise iflas etti

Son Dakika Ekonomi Kamu bankaları hisselerini aldığı Keskinoğlu firmasını iflastan kurtardı, Samsunlu Köytür ise iflas etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Balıkesirli: Güney Marmara Bölgesinde Süt ve Hayvancılık piyasasını canlı tutan tek firma YÖRSAN dı, İflasından sonra diğer firmalar süt parası yerine yem dayıyor çiftçiye. Senin değil zaten Sn. Ticaret Bakanı çiftçinin sorunu bu. Ama size göre sorun yok... Avrupa'nın en büyük peynir üretim tesisi YÖRSAN'ın iflasından sonra VENAZUELLA dan peynir ithal edeceğiz. Üreten Türkiye durmak yok yola devam BÖYLE Mİ? 36 3 Yanıtla
  • Balıkesirli: Evet firma gözetiliyor. YÖRSAN da aynı şey oldu. Devlet büyüklerine ve Kamu bankalarına dediğimiz kredi istemiyoruz sadece satışa aracılık edin. Kredi borçlarını özel bankadan alıp alıcı şirkete devredin dedik, Onlar ne yaptı özel bankalarla görüştü sonrasında bu borcu iki katına satabilirmiyiz derdine düştü. Akabinde mevcut yatırımcıyı küstürdüler ve alımdan vazgeçti. SONUÇ = İFLASSSS Brokrasinizi yiyim sizin, binlerce mağdur var Ticaret Bakanı YÖRSAN bizim sorunumuz değil diye açıklama yaptı 17 2 Yanıtla
  • FARUK : BU İŞLERDE BİR ŞEYLER DÖNÜYOR GİBİ 17 1 Yanıtla
  • vatandaş: oy vermeseydiniz kardeşim 7 5 Yanıtla
  • FB.34: BİR TARAF OLMAYAN BER TARAF OLUR DEDİYA REİZZZZZ 4 1 Yanıtla
  • HK: YÖRSAN konusu Balıkesir Akparti Millet vekillerinin ilgisizliğinin en büyük göstergesidir. Ticaret bakanı ''YÖRSAN bizim sorunumuz değil'' dediğinde hiçbiri tepki gösteremedi. Doğru ya YÖRSAN yunanistan'a vergi ödedi yıllarca! Oy aldığınız üreticilerin, işçilerin hakkını muhalefet vekilleri savunurken hiç mi zorunuza gitmedi eyyy Balıkesir AKP Vekilleri? Yazık Çok Yazık 0 0 Yanıtla
  • Balıkesirin Delisi: Azeri Yatırımcı ALICISI varken olan YÖRSAN firmasını batır, sonrasında enflasyon yükselecek diye süt üreticisine zam yok de. Bir de kalk YÖRSAN bizim sorunumuz değil diye açıklama yap. Daha neler göreceğiz hayretle izliyoruz derken Venazuella dan peynir ithal edeceğiz golünü at. Ağam benimle eylenii 0 0 Yanıtla
  • Güney Marmaranın Delisi: YÖRSAN ile önce Güney marmaranın bel kemiği sanayici bitti, şimdi sıra çiftçi kesimi ÇİĞSÜT üretimi yapan ÜRETİCİ de. Allah aşkına bu bakanlık ne iş yapar? Desteklemenizi yiyeyim sizin sus payı istemiyor ÜRETİCİ çözüm istiyor ÇÖZÜM... 0 0 Yanıtla
  • Güneyin Delisi: Siz gizleyeceksiniz ben yazacağım, HER YERDEN KARŞINIZA ÇIKACAĞIM meraketmeyin. Her platform da YÖRSAN'ı gözünüze sokacağım. HK 0 0 Yanıtla
  • İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu
    18:38 İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı faaliyet raporunu İBB Meclisine sundu. İmamoğlu, raporda yapılan yatırımları ve hizmetleri detaylı bir şekilde açıkladı. Ayrıca, İBB'nin iştirak şirketlerinin 2023 yılını karla kapattığını belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TAİK ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti
    18:33 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TAİK ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye) Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Yılmaz, Türkiye ve ABD arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaşması hedefine yönelik istişarelerde bulunduklarını ve kamu-özel sektör işbirliğini güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

  • Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı
    18:29 Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı

    Çin'in güneyindeki Shenzhen metropolünden yerel yetkililer, şehrin dış ticaretinin bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28,8 artışla 1,02 trilyon yuana (yaklaşık 140,8 milyar ABD doları) ulaştığını açıkladı. Shenzhen'in özel işletmelerinin dış ticareti ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 45,2 artışla 720,96 milyar yuana ulaştı ve şehrin toplam ticaret hacminin yüzde 70,7'sini oluşturdu.

  • Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı
    18:28 Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı

    Çin'in Shanghai limanları üzerinden 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 30,7 artışla 529.000 araç ihraç edildi. Waigaoqiao liman bölgesindeki gümrüklerde ise bir önceki yıla göre yüzde 20'nin üzerinde bir artışla 280.000'den fazla araç ihraç edildi. Yangshan gümrüğü ise yeni enerjili araçların yüzde 70'inden fazlasını işlemden geçirdi.

  • Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi
    18:24 Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi

    Yalova Dr. Hülya Kaya başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda bir önceki dönemde kentte yapılan yatırımlar değerlendirildi.

  • Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi
    18:23 Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan kovanlarda üretilen narenciye balının sağımı için hasat etkinliği düzenlendi. Vali Ali Hamza Pehlivan'ın da katıldığı etkinlikte, Mersin'in Türkiye genelinde arı kovanı sayısıyla 4. sırada yer aldığı ve yıllık yaklaşık 115 bin ton bal üretiminin 3 bin 500 tonunun burada gerçekleştirildiği belirtildi.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor
    18:14 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor

    Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatnamesi kapsamında Ordu'da ana arı yetiştiriciliği kursu düzenleniyor. Eğitimde, koloni bireyleri tanıma, üretim yöntemleri, kalite kontrolü gibi konular ele alınacak. Başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.

  • Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı
    17:49 Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı

    DSİ tarafından yapılan açıklamaya göre, Kastamonu'da son 21 yılda inşa edilen sulama tesisleri ile 217 bin 740 dekar tarım arazisi sulamaya açıldı. Ayrıca, yapılan yatırımlarla 9 baraj ve 2 gölet inşa edilerek 119,68 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldı. Kastamonu'da taşkın riskini azaltmak için tamamlanan 80 taşkın koruma tesisi ile şehir merkezi, yerleşim yerleri ve arazilerin taşkın kontrolü sağlandı. Ayrıca, Kastamonu'da 86 bin 710 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldı ve 13 HES tesisi ile yıllık 327,38 gigawatt enerji üretimi sağlandı.


Advertisement