"Kevgire dönen" yemek borusundaki metallerden kurtuldu - ADANA - Son Dakika
Güncel

"Kevgire dönen" yemek borusundaki metallerden kurtuldu - ADANA

Adana'da kanser teşhisi konulan ve uzun süre zorlu tedavi süreci geçiren Abdurrahman Bulut, yediği gıdaların akciğerine kaçması nedeniyle yemek borusuna takılan metal stentlerden de 9 yıl sonra kurtularak, sağlığına kavuştu.

12.09.2019 11:42  Güncelleme: 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da kanser teşhisi konulan ve uzun süre zorlu tedavi süreci geçiren Abdurrahman Bulut, yediği gıdaların akciğerine kaçması nedeniyle yemek borusuna takılan metal stentlerden de 9 yıl sonra kurtularak, sağlığına kavuştu.

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi'nde yaşayan 54 yaşındaki Bulut'a, 10 yıl önce yemek borusundaki tıkanma sonucu gittiği hastanede kanser teşhisi konuldu.

Hastalığı ilerleyen ve yaşamından umut kesildiği dönemde dünyaya gelen altıncı torununa adının verilmesiyle moral bulan Bulut, ailesinin de desteğiyle tedaviye olumlu cevap vermeye başladı.

Yemek borusunun büyük bölümü alınan ve yaklaşık altı ay bağırsaktan tüp yardımıyla beslenen Bulut, daha sonra tekrar ameliyat edildi.

Operasyon sonrası oluşan daralma nedeniyle hastanın tükettiği gıdalar akciğerine kaçınca, İç Hastalıkları Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü tarafından Bulut'un yemek borusuna özel bir hastanede metal stent takıldı.

Her yıl bu işlem tekrarlanan ve yemek borusuna 9 metal stent takılan Bulut, üçte biri alınan, kalan kısmının da yüzde 90'ı metal olan yemek borusuyla hayata tutundu.

Zamanla durumu daha iyiye giden ve ilaç tedavisi sona eren Bulut, Prof. Dr. Gümürdülü'nün gerçekleştirdiği son operasyonla stentlerden de kurtularak tamamen sağlığına kavuştu.

"Çok şükür hayattayım"

Abdurrahman Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıl önce konulan yemek borusu kanseri teşhisiyle yaşantılarının değiştiğini söyledi.

Adana ve Ankara'da gittiği doktorların kendisine uzun süre yaşamayacağını belirttiğini anlatan Bulut, "Doktorlar altı ay ömrüm kaldığını söylemişti, çok şükür hayattayım. Bir sıkıntımız yok, sağlığımız iyi. Hocalarımıza teşekkür ediyorum. Şu anda herhangi bir ilaç kullanmıyorum. Hayat devam ediyor." diye konuştu.

Bulut, rahatsızlığı sürecinde 96'dan 44 kilograma düştüğüne işaret ederek, sağlığına kavuştuktan sonra 63 kilograma çıktığını, hayatından ümit kesildiği dönemde dünyaya gelen ve adı verilen torununun da 9 yaşına girdiğini dile getirdi.

Tedavisi boyunca eşiyle adeta bir bebek gibi ilgilenen Şadiye Bulut (43) da yaşadıkları kötü günlerin artık geride kaldığını aktardı.

Eşinin rahatsızlığı nedeniyle çok zorluklar çektiklerini vurgulayan Bulut, "Çok üzülüyorduk, ağlıyorduk. Sanki altı ay bitecek ve dünyamız yıkılacaktı. Maşallah iyi geçti. Biz de çok emek verdik. Çok zorluk, acı çektik, gözyaşı döktük ama inşallah başardık, iyi oldu." ifadelerini kullandı.

"Gözlerinde yaşama sevinci vardı"

Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü ise Bulut'un yediği her şeyin akciğere kaçması şikayetiyle kendisine geldiğini kaydetti.

Çok kilo kaybeden hastaya, akciğere kaçağı engelleyecek ve yediği yemeği mideye götürecek stent taktıklarını bildiren Gümürdülü, şöyle devam etti:

"Gittiği bazı doktorlar hastaya 'altı ay ömrün var' demiş. Hasta, bana 'üç ya da altı ay yaşamanın bir farkı yok, ne gerekiyorsa yapın' dedi. Gözlerinde yaşama sevinci, yanında bir o kadar fedakar eşi vardı. Hastamızın yemek borusu lime limeydi, kevgir gibi delikler vardı. Yediği her şey akciğerine gidiyordu. 2010 sonunda ilk stenti taktık. Daha sonra hemen her yıl bir stent, ayrıca eriyebilen toplam 9 stent taktık. Artık yemek borusundaki deliklerin hepsi kapandı, normal beslenmesini yapıyor. Yaklaşık altı ay ömür biçilen bu hastamız, sağlıklı şekilde yaşıyor."

"Kevgire dönen" yemek borusundaki metallerden kurtuldu - ADANA
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Kevgire dönen' yemek borusundaki metallerden kurtuldu - ADANA - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Balıkesir'de Bahçıvanlık Kursu Tamamlandı
    14:06 Balıkesir'de Bahçıvanlık Kursu Tamamlandı

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde düzenlenen 4. Uygulamalı Bahçıvanlık Kursu tamamlandı. Kursiyerlere törenle belgeleri verildi.

  • İzmit Belediyesi'nde Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Gerçekleşti
    14:06 İzmit Belediyesi'nde Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Gerçekleşti

    İzmit Belediyesi'nin 2024 yılı nisan ayı meclisi gerçekleşti. Başkan Hürriyet, birleştirici mesajlar vererek 400 bin İzmitliye hizmet etmek için söz verdi.

  • Hakkari Yüksekova'da Yılanlar Sürü Halinde Görüntülendi
    14:05 Hakkari Yüksekova'da Yılanlar Sürü Halinde Görüntülendi

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Yılan Pınarı bölgesinde sıcak havayla birlikte ortaya çıkan yılanlar, kayalıklarda sürü halinde görüntülendi. Vatandaşlar her yıl bu dönemde yılanların sürüler halinde ortaya çıktığını belirtti ve bölgeye ilgi gösteren meraklı insanların olduğunu ifade etti.

  • Konya'da bir adam çocuklarına ait eşyaları saklıyor
    14:05 Konya'da bir adam çocuklarına ait eşyaları saklıyor

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde yaşayan Sabit Kasapoğlu, çocuklarına ait dişleri, göbek bağlarını ve birçok eşyayı saklayarak hatıra olarak muhafaza ediyor. Evde bulunan antika eşyaların yanı sıra, dişler, diş filmleri, saçlar, eski para ve oyuncaklar da koleksiyonun bir parçası. Kasapoğlu, bu eşyaların kendisi ve ailesi için çok değerli olduğunu belirtiyor.

  • Adana'da Portakallı Lezzetler Yarışması düzenlendi
    14:05 Adana'da Portakallı Lezzetler Yarışması düzenlendi

    Adana'da devam eden 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında "Portakallı Lezzetler Yarışması" gerçekleştirildi. Kentin önemli tarım ürünlerinden narenciyenin özel tariflerle buluşturulduğu yarışmada şefler, tatlı-pasta, soğuk-sıcak yemekler ve yöresel Adana mutfağı kategorilerinde mücadele etti. Dereceye giren şeflere ödül verilirken, etkinlikte Adana'nın öne çıkan 35 yöresel yiyeceği sergilendi.

  • İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı Açıldı
    14:03 İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı Açıldı

    Hükümlü ve tutukluların ürettikleri ürünlerin sergilendiği İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı, Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ın katılımıyla açıldı. Can, modern ceza infaz rejiminin insanı topluma geri kazandırma anlamında en üst seviyede hizmet verdiğini belirtti. Fuarda, hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen gıda, tekstil, gümüş işleme, ahşap hediyelik eşya, deri çanta gibi ürünler sergileniyor.

  • Antalya'da Yarın Yapılacak Dünya Yürüyüş Şampiyonası Basın Toplantısı Gerçekleştirildi
    14:01 Antalya'da Yarın Yapılacak Dünya Yürüyüş Şampiyonası Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

    Antalya'da yarın gerçekleştirilecek Dünya Yürüyüş Şampiyonası öncesi basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, World Athletics (WA) Üst Yöneticisi Jon Ridgeon, eski sporcu Robert Korzeniowsk ve milli atletler katıldı. Şampiyona, 52 ülkeden 431 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek ve olimpiyat kotaları dağıtacak en büyük organizasyon olacak.


Advertisement