KGF VE KOSGEB uzmanları kredi bilgilendirmesi yaptı - Son Dakika
Ekonomi

KGF VE KOSGEB uzmanları kredi bilgilendirmesi yaptı

KGF VE KOSGEB uzmanları kredi bilgilendirmesi yaptı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından hazırlanan toplantıda KGF VE KOSGEB uzmanları, ekonomik destek paketleri, kredi ve kefalet kullanımı konularında bilgilendirme yaptı.

19.08.2020 16:32  Güncelleme: 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından hazırlanan toplantıda KGF VE KOSGEB uzmanları, ekonomik destek paketleri, kredi ve kefalet kullanımı konularında bilgilendirme yaptı.

Kdz. Ereğli TSO, KOSGEB Zonguldak Müdürlüğü ve KGF Zonguldak Ereğli Şube Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen toplantıda, uzmanlar tarafından "KOBİGEL Destek Programı" ve " KGF Destekleri" hakkında bilgilendirme yapıldı.

19 Ağustos Çarşamba günü TSO Hizmet Binası Yaşar Tetiker toplantı salonunda düzenlenen toplantıya TSO Başkanı Arslan Keleş, oda yöneticileri ve üyelere katıldı. Keleş, açılış konuşmasına daha çok çalışmaya ve üretmeye ihtiyaç olduğunu vurgulayarak başladı ve özellikle KOSGEB destekleri konusunda üyelerin yeterince bilgi sahibi olmadıklarına şahit olduklarını söyledi. KOSGEB uzmanı Kubilay Arslangörür'ün saha ziyaretleri ile üyeleri bilgilendireceğini açıklayan Keleş, "oda olarak daha etkin olmak istiyoruz" dedi.

Salman soruları yanıtladı

Toplantıda ilk sunumu KGF Kdz. Ereğli Şubesi Yöneticisi Ersin Salman yaptı. Salman 30 dakikalık sunumunda KGF'nın tanımı, yönetim yapısı, destekleri ve kullanım şekil şartlarını açıkladı. Kefaletlerin bankalar aracılığı ile yada doğrudan sağlanabileceğini bildiren Salman'a katılımcılar yaptırımlar, teminat/kredi oranları, kredi notunun etkisi gibi sorular yönelterek teknik bilgiler aldılar.

Ardından KOSGEB Zonguldak İl Müdürlüğü Uzmanı Soner Kaynar, KOBİGEL ve KOBİ GELİŞİM destekleri ile ilgili sunumunu yaparak 2 ayrı çağrı olduğunu bildirdi. Sanayide dijitalleşmeye dikkat çeken Kaynar, kredilerin geliştirici veya kullanıcı olarak kullanılabileceğini açıklayarak bunların kullanım şekil ve şartları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Yoğun katılım olduğu gözlenen ve sosyal mesafe uyarası yapılan program soru-cevapla devam etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi KGF VE KOSGEB uzmanları kredi bilgilendirmesi yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi
    16:23 Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi tarafından düzenlenen 'Turuncu Konuşalım' etkinliği kapsamında Bursa'da 'Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki' başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Panelde, Bursa'nın tasarım vizyonu ve liderliği desteklenirken, yaratıcı fikirlerin gelişeceği ortamların önemi vurgulandı. Ayrıca, endüstriyel tasarımın sektörel sorunları, destekler ve yol haritası da ele alındı.

  • Mardin İçmesuyu Projesi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor
    16:05 Mardin İçmesuyu Projesi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

    Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU) tarafından yürütülen "Mardin İçmesuyu Projesi" çalışması sürüyor. Kasımiye-1 ve Kasımiye-2 su depo çalışmalarında incelemelerde bulunan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Tuncay Akkoyun, projenin fiziki gerçekleşmesinin yüzde 30'u geçtiğini belirtti. Projenin tamamlanmasıyla Mardin'in günlük insani kullanım su ihtiyacı karşılanacak.

  • Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı
    15:40 Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Balıkesir'de ocak ayında ihracat yüzde 14 azalarak 73 milyon 100 bin dolar, ithalat yüzde 9,2 azalarak 55 milyon 700 bin dolar olarak gerçekleşti. Şubat ayında ise genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 14, ithalat yüzde 26,5 oranında azaldı. Ocak-Şubat döneminde ise ihracat yüzde 8,5 artarken, ithalat yüzde 16 azaldı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor
    15:35 Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yeşilhisar ilçesinde yeni yerleşim yerleri için 6 milyon 850 bin lira maliyet ile içme suyu yatırımının devam ettiğini açıkladı. Büyükkılıç, altyapı yatırımlarının şehrin geleceğini sağlıklı bir şekilde taşımak için hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

  • Tiryakilere kötü haber! Seçim sonrası sigaraya 10 TL zam geleceği iddia edildi
    15:35 Tiryakilere kötü haber! Seçim sonrası sigaraya 10 TL zam geleceği iddia edildi

    31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler sonrasıyla ilgili ekonomik anlamda çok sayıda iddia ortaya atılırken, bunlara bir yenisi daha eklendi. Sigaraya 1-10 Nisan tarihleri arasında 10 TL'lik dev bir zam geleceği iddia edildi.

  • Adana'da Çiftçilere Hibe Destekli Soya Tohumu Dağıtıldı
    15:32 Adana'da Çiftçilere Hibe Destekli Soya Tohumu Dağıtıldı

    Adana'nın 9 ilçesinde yürütülen 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi' kapsamında, 64 üreticiye 2 bin 200 dekar tarım arazisi için 22 ton hibe destekli soya tohumu dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, dağıtım programında yaptığı konuşmada, Adana'daki üreticinin üreterek 85 milyonu doyurma gibi bir sorumluluğu olduğunu vurguladı ve desteklerin gelecek yıllarda da devam edeceğini belirtti.

  • Özgür Karabat:
    15:20 Özgür Karabat: "İşinize Gelince Faiz Haram Diyorsunuz. Çiftçiden Alınca mı Helal Oluyor?"

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, AKP'nin çiftçilere verilen Çiftçi Destek Kredilerini esnek faize çevirdiğini ve çiftçilerin yüksek faizle mağdur olduğunu belirtti. Karabat, AKP'nin çiftçilere yönelik tutarsız politikalarını eleştirdi.


Advertisement