Khk'ler, TBMM Genel Kurulunda Görüşülüyor - Son Dakika
Politika

Khk'ler, TBMM Genel Kurulunda Görüşülüyor

TBMM Genel Kurulunda, 680 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) maddeleri kabul edildi, tümünün açık oylaması ise yarın yapılacak.

31.01.2018 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulunda, 680 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) maddeleri kabul edildi, tümünün açık oylaması ise yarın yapılacak.

KHK'nin tümü üzerinde HDP Grubu adına söz alan Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de devam ettirdiği Zeytin Dalı Harekatı'na değindi.

Birkaç hafta önce gündemde Kudüs varken, "şimdi Kudüs'ün esamesinin okunmadığını" ifade eden Yıldırım, "Zeytin bir barış sembolüdür, Kur'an-ı Kerim'de de geçiyor, bir yerde incirle bir yerde de narla birlikte geçiyor. Nar ve incir, birlik ve çokluk sembolüdür ama birlik ve çokluğun hak içerisinde olması gerekir." dedi.

HDP'li Yıldırım, Kuvayımilliyenin, Mustafa Kemal Atatürk ve Kazım Karabekir tarafından kurulduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Kuvayımilliye, Türkler ve Kürtlerin birleşmesinden oluşuyordu. Hatta o zaman Kuvayımilliyeye Afrin'den de katılanlar olmuştu. Şimdi ise çözümü ÖSO ile arıyoruz. Çözümü Kürtlerle değil de ÖSO ile aramak hiçbir şekilde açıklanamaz. Sürekli ittifak halinde oldukları Kürtler dururken, ÖSO ile birlikte bu harekatın başlatılması yanlış olmuştur ve işin nereye varacağını da kestirmek mümkün değildir. Bir an önce Afrin'de barışın tesisini istiyorsak, bir an evvel, ittifak yapmamız gereken kesimlerle ittifak kuralım. ÖSO ile hiçbir yere varılmaz, ÖSO'nun millilik ile alakası yoktur. Çözüm, bizim içimizde yapacağımız ittifaktan geçer."

"Atılan füzeler Kilis'e düşmedi de Florida'ya mı düştü?"

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın ise Türkiye'nin 35 yıldır PKK'ya karşı verdiği terörle mücadelenin, şimdi FETÖ, PYD ve DEAŞ gibi çok unsurlu bir terörle mücadele sürecine girdiğini kaydetti.

Zeytin Dalı Harekatı'nın devam ettiğini anımsatan Aydın, "ABD, milli güvenlik konseptini açıkladı, 'bu konsept milli sınırların korunması ile başlar' dedi. Biz de bunu diyoruz ama bunu söylerken içeriden ve dışarıdan çok eleştiri aldık." ifadesini kullandı.

MHP'li Aydın, ABD'nin "Biz Münbiç'ten çıkmayacağız" dediğini ifade ederek, "Peki sen sınır ülkesi misin? Aynı şey Rusya için de geçerli. Atılan füzeler Kilis'e düşmedi de Florida'ya mı düştü?" dedi.

"Şeker Kurumunu terörle mücadele etmek için mi kapattınız?"

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da OHAL'de yargı bağımsızlığının ayaklar altına alındığını iddia ederek, "Hukuk, tek adamın ayakları altına bırakıldı, hukuk şurası bile sarayda yapıldı." dedi.

Her darbenin kendi hukukunu yarattığını, şimdi de kendi hukukunu yaratmaya çalıştığını savunan Köksal, "OHAL'i ilan ederken '3 ayda çözeriz' dediniz ama OHAL halen devam ediyor. Şeker Kurumunu terörle mücadele etmek için mi kapattınız, kış lastiği uygulamasını terörle mücadele etmek için mi yaptınız?" diye konuştu.

CHP'li Köksal, askeri okulların kapatılması nedeniyle o okullarda okuyan çocukların mağdur olduğunu söyledi.

"Temel kanun" olarak görüşülen KHK'nin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından, maddelerinin yer aldığı bölümlerine geçildi.

Bazı maddeler üzerinde, AK Parti'nin verdiği önergeler kabul edildi.

Bu önergelerle, bu KHK'den önce ve sonra çıkarılan KHK'lerde yapılan değişikliğe paralel düzenlemeler yapıldı, ayrıca diğer kanunlarda ve KHK'lerde bulunan hükümler ile uygulama kabiliyeti kalmayan düzenlemeler önergelerle çıkarıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Khk'ler, TBMM Genel Kurulunda Görüşülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'un Huzuru İftar Buluşması'nda konuştu
    23:03 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'un Huzuru İftar Buluşması'nda konuştu

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Büyükçekmece'de düzenlenen bir iftar programında yaptığı konuşmada terörle mücadele ve uyuşturucuyla mücadele konularına değindi. Yerlikaya, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, huzurun yerelden başladığını belirtti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.


Advertisement