Ahmet Çakar, kendisi için kampanya yapanlara meydan okudu: Hadi beni Kıbrıs'a almayın da göreyim - Son Dakika
Güncel

Ahmet Çakar, kendisi için kampanya yapanlara meydan okudu: Hadi beni Kıbrıs'a almayın da göreyim

Ahmet Çakar'a, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı hakkındaki ifadeleri sonrası tepki gösterilmişti. Ahmet Çakar, kendisine gösterilen tepkiler ve özellikle Mustafa Akıncı hakkında yine sert konuştu. Çakar, "1974 Barış Harekatı olmasaydı adı Mustafa Akıncı değil M. Akinyanis olacaktı. Beni Kıbrıs'a almayacaklarmış, almasınlar da göreyim" dedi.

17.10.2019 09:27  Güncelleme: 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahmet Çakar, Türkiye'nin Fransa ile 1-1 berabere kaldığı maçtan sonra isim vermeden KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı işaret ederek, " Kaan Ayhan'ın golü o beyefendiye girsin" demişti. Çakar, kullandığı ifadeler sonrası Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği ve sosyal medyada tepki toplamıştı.

Ahmet Çakar konuyla ilgili olarak haberler.com'a yaptığı açıklamada, "Ben dediklerimin sonuna kadar arkasındayım hatta az bile söyledim. Şehit kanıyla kurulmuş KKTC'nin Cumhurbaşkanı böylesine yanlış, böylesine sorumsuz, böylesine hatalı konuşamaz. Eğer o koltukta oturuyorsa eğer orada bir devlet varsa bunu şehirlerimize borçlu..." dedi.

"OTURDUĞU KOLTUĞU VE YEDİĞİ EKMEĞİ 1974 BARIŞ HAREKATINA BORÇLU"

Çakar, "Kaan Ayhan'ın golü o beyefendiye girsin" sözüyle ilgili olarak, "Attığım gol ona girsin derken pek tabi ki mesaj olarak girmesine söyledim. Ülke olarak kenetlenmişiz. 40 yıldır başımıza bela olmuş terörü temizlemek için tüm ülke seferber olmuşken çıkıp abuk subuk konuşamaz. O topraklar onu büyüttü. Anası o topraklarda onu emzirdi, o topraklarda ekmeğini yedi. 1974 Barış Harekatı olmasaydı adı Mustafa Akıncı değil M. Akinyanis olacaktı. Neymiş efendim barış ile çözmek gerekirmiş. Harekattan önce rahmetli Turan Güneş, Ecevit'in talimatı ile Cenevre'de münazaralarda bulundu, sonuçsuz kaldı. Cumhurbaşkanı, Tabip Binbaşı'nın ailesinin katledilişini hatırlıyor mu? Ne çabuk unuttu. Oturduğu koltuğu ve yediği ekmeği 1974 Barış Harekatı'na borçlu olduğunu... KKTC'ye saygımdan o şahısla ilgili ancak bu kadar konuşabiliyorum." ifadelerini kullandı.

"İLK UÇAKLA KIBRIS'A GELİRİM"

Sosyal medyada kendisi ile ilgili KKTC'ye alınmaması yönünde yapılan kampanya hakkında Ahmet Çakar, "İstenmeyen adam ilan edilecekmişim, hadi edin de göreyim. İlk uçakla Kıbrıs'a gelirim. Hadi beni almayın da göreyim. Gerekçe olarak Mustafa Akıncı'nın yaptığı sorumsuz açıklamalarını eleştirmemi göstereceğim" dedi.

Ahmet Çakar, kendisi için kampanya yapanlara meydan okudu: Hadi beni Kıbrıs'a almayın da göreyim

ÖZERSAY: DEVLETİ YIPRATMAYA KİMSENİN HAKKI YOK

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Ahmet Çakar'ın açıklaması sonrasında sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Kıbrıs Türkü'ne ya da bu halkın iradesiyle seçilmiş temsilcilerine hakaret etmeye, bu makamları ve devleti yıpratmaya kimsenin hakkı yoktur. Maalesef izlenen siyaset, özellikle de kullanılan üslup gerek KKTC-Türkiye ilişkilerine gerekse Kıbrıs Türk Halkının Türkiye'deki imajına zarar vermiştir. Ülke içinde toplumun farklı kesimlerini de, ülkemizin Türkiye ile olan ilişkilerini de germiştir." ifadelerini kullandı.

"ALINAN SONUÇ SEVİNÇLE KARŞILANMIŞTIR"

KTSYD'inden yapılan açıklamada Ahmet Çakar'ın eleştiriyi hakarete vardırdığı vurgulandı. KTSYD açıklamasında "Fransa-Türkiye maçı Türkiye'de olduğu gibi KKTC'de de büyük bir heyecanla takip edilmiş ve alınan sonuç bu topraklarda da sevinçle karşılanmıştır. Böylesi bir ortamda KKTC Devleti'nin en üst makamı olan Cumhurbaşkanlığı'nı itibarsızlaştıracak hakaretlerde bulunan Ahmet Çakar isimli spor yorumcusuna sporun birleştirici yönünü hatırlatmak ve neticesinde tüm Kıbrıs Türk halkını kapsayacak çirkin sözlerinden dolayı kınamak ihtiyacı hissediyoruz" denildi.

NE OLMUŞTU?

Ahmet Çakar, Türkiye'nin Fransa ile 1-1 berabere kaldığı maçtan sonra isim vermeden KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı işaret ederek, "Kaan Ayhan'ın golü o beyefendiye girsin" demişti.

Ahmet Çakar, kendisi için kampanya yapanlara meydan okudu: Hadi beni Kıbrıs'a almayın da göreyim
Ahmet Çakar, kendisi için kampanya yapanlara meydan okudu: Hadi beni Kıbrıs\'a almayın da göreyim

Son Dakika Güncel Ahmet Çakar, kendisi için kampanya yapanlara meydan okudu: Hadi beni Kıbrıs'a almayın da göreyim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • FIRILDAK KEMAL: MAKARİOSUN VELETLERİNE KARŞI ARKANDAYIZ AHMET HOCA 9 1 Yanıtla
  • Neco: Bir ay yardım edilmese maaş bile veremeyen bir devlet.seçimlerden önce turkiye yardımı kessin.bakın neler oluyor. 8 0 Yanıtla
  • Furkan Elb: Kesinlikle noktası virgülüne doğru bir konuşma yapmış sonuna kadar arkandayız Ahmet hoca 8 0 Yanıtla
  • DALAMANLI: Eeeee sende o topraklarda yaşıyorsan Türkiyenin sayesinde yaşıyorsun Mustafa bey ya o koltuğun hakkını verecen yada gidecen Ahmet hocam az bile demiş İngiliz sömürülüğünden çıkın artık orası Türkiye cumhuriyeti hatırlatayım işine gelmiyorsa gidersin 7 0 Yanıtla
  • aa: Rumlarla yaşaya yaşaya Rum olmuş bunlar. Verilen emeklere yazık 7 0 Yanıtla Nazan gezdirin gendingi: Ne emek verdin sen ulan 0 0
  • Muhendis : Eski kafali fasoo olmak ne kotu bisey. Ama bu zihniyet kaybetmeye mahkumdur. İnsan hak ve hurriyetleri kazanacaktir. 2 3 Yanıtla
  • çakar çakmaz yanan çakmak: helal sana çakar anladığı dilden konuştun gene bu nankörlerin 4 0 Yanıtla
  • Özer öztürk : Adamsın sn çakar, ertem dalkavuğundan dolayı programınızı izlemiyorum ama msj nızı içtenlikle kutluyorum. Hatta andora ve arnavutluk maçlarındaki o son dakika gollerinide kktc yetkilileri aralarında bölüşsünler. 3 1 Yanıtla
  • Emre: Hoca arkandayiz yürü bee 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.


Advertisement