Kıbrıs Barış Harekatı Tanığı Gazi Hasan Tuna Yaşadıklarını Anlattı - Son Dakika
Genel

Kıbrıs Barış Harekatı Tanığı Gazi Hasan Tuna Yaşadıklarını Anlattı

Kıbrıs Barış Harekatı Tanığı Gazi Hasan Tuna Yaşadıklarını Anlattı

Kıbrıs Barış Harekatı tanığı gazi Hasan Tuna yaşadıklarını anlattıKIRŞEHİR - Kırşehir Muharip Gaziler Derneği üyesi ve Kıbrıs Barış Harekatını ve yaşadıklarını anlattı.

20.07.2018 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıbrıs Barış Harekatı tanığı gazi Hasan Tuna yaşadıklarını anlattı

KIRŞEHİR - Kırşehir Muharip Gaziler Derneği üyesi ve Kıbrıs Barış Harekatını ve yaşadıklarını anlattı.

Gazi Hasan Tuna, Kıbrıs Harekatında iki harekatta da görev aldığını belirterek, "Kıbrıs'ta Paşa Köy diye bir yer var. Savaş bitti orada mevzilendik. Çıkmaz sokak gibi bir yerde bir kapı açıldı. Çeşitli kılıkta birisi çıktı. Eski bir kıyafetle karşımıza çıktı. Bizlerde bunu görünce elimizde ki silahları çevirerek ateş etmeye başladık. Ateş ettik ama vuramadık. Kapıyı kapatarak girdi içeri bizlerde bu adamın peşine düştük. Uzun aramalar sonrası kimseyi bulamadık. Çıkarken omzuma bir tanesi vurdu. Baktım bu adam ben; 'Mahsenli Ali Efendi' dedi. Kayboldu. Mahsenliyi biliyorum ama Mahsenli Ali Efendinin orada yattığını bilmiyordum. İzne geldikten sonra gittim ve sürekli ziyaretini yapıyorum" diye konuştu.

Beş Parmak dağlarında yer alan ve dağda kaldığı söylenen tankı da askerlerin savaş hatırası olarak bıraktığını ifade eden Gazi Tuna, " Alaya ait bir tank, birinci bölüğe ait bir tank, o tanklar öyle yerlere çıkar ve iner. O tankı bizler oraya savaş hatırası olarak bıraktık. O tankın oraya çıkması inmemesi söz konusu değil. Bizler o tankı oraya savaş hatırası olarak bıraktık. Kıbrıs Harekatı bittikten sonra M47-M48 tanklarımız vardı. Savaş bittikten sonra devlet o tankları aldı. Savaşı kazanan yok kazanan her şeyini kaybedip kazanıyor kaybeden de her şeyini kaybediyor"dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Kıbrıs Barış Harekatı Tanığı Gazi Hasan Tuna Yaşadıklarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement