Kıbrıs Cumhuriyeti'ne iltica başvurularının çoğu Türkiye'den - Son Dakika
Güncel

Kıbrıs Cumhuriyeti'ne iltica başvurularının çoğu Türkiye'den

Kıbrıs Cumhuriyeti\'ne iltica başvurularının çoğu Türkiye\'den

Kıbrıs Cumhuriyeti'ne sene başından bu yana 13 bin iltica başvurusu yapıldığı ve başvuranların çoğunun Türkiye'den gelen sığınmacılar olduğu ifade edildi.

14.08.2022 16:57  Güncelleme: 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıbrıs Cumhuriyeti'ne sene başından bu yana 13 bin iltica başvurusu yapıldığı ve başvuranların çoğunun Türkiye'den gelen sığınmacılar olduğu ifade edildi.Kıbrıs Cumhuriyeti'ne bu sene içerisinde yapılan yaklaşık 13 bin iltica başvurusunun büyük kısmını Türkiye'den geçenlerin teşkil ettiği ifade edildi.

Avrupa Birliği (AB) üyesi olan Kıbrıs Cumhuriyeti'ne ait devlet radyosunda Pazar günü yayımlanan bir habere göre, sene başından bu yana yaklaşık 13 bin kişi ülkede iltica başvurusunda bulundu. Habere göre, AB üye devletleri arasında nüfuslarına oranla en fazla iltica başvurusu yapılan ülke Kıbrıs Cumhuriyeti. Lefkoşa'daki yönetimin bu sebeple AB'den yardım istediği ifade edildi.

Habere göre ayrıca, Kıbrıs Cumhuriyeti'nde yapılan iltica başvurularının çoğu Türkiye'den gelenler tarafından yapılıyor. Kıbrıs'taki resmi makamlara dayandırılan haberde, sığınmacıların çoğunun Türkiye'den kaçakçılık çeteleri tarafından adanın kuzeyindeki Kuzey Kıbrıs'a getirildiği, daha sonra adanın kuzeyi ile güneyi arasındaki hattın zayıf korunan kısımlarından güneye geçmeleri için yönlendirildikleri ifade edildi.

Haberde Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı verileri paylaşılarak, ülkenin nüfusunun yüzde dördünün resmi ikamet statüsü olmayan göçmenlerden oluştuğu kaydedildi. Ada'nın güneyindeki Kıbrıs Cumhuriyeti'nde yaklaşık 700 bin Kıbrıslı Rum ve yaklaşık 180 bin yabancının yaşadığı kaydedildi.

dpa/ DÇÜ,JD

Kaynak: Deutsche Welle

Son Dakika Güncel Kıbrıs Cumhuriyeti'ne iltica başvurularının çoğu Türkiye'den - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Kovalamaca Sonucu 2 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi
    09:56 Adana'da Kovalamaca Sonucu 2 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi

    Adana'da narkotik ekipleri, takibe aldıkları bir otomobilde gerçekleştirdikleri kovalamacanın ardından arka tampon ve alt muhafaza korumasında 2 kilo 200 gram esrar ele geçirdi. Olayla ilgili bir kişi tutuklandı.

  • Ramazan Bayramı Tatilinde Çeşme ve Alaçatı Otoyol Gişelerinden Giriş Yapan Araç Sayısı 98 Bin 117 Oldu
    09:53 Ramazan Bayramı Tatilinde Çeşme ve Alaçatı Otoyol Gişelerinden Giriş Yapan Araç Sayısı 98 Bin 117 Oldu

    Ramazan Bayramı tatilinde, Çeşme ve Alaçatı otoyol gişelerinden giriş yapan araç sayısı 98 bin 117 oldu. Bayramın birinci gününden son gününe kadar toplamda 103 bin 54 araç çıkış yaparken, giriş yapan araç sayısı ise 98 bin 117 olarak kaydedildi.

  • Erzurum'da Doğal Malzemelerle Maket Kursu Yoğun İlgi Görüyor
    09:52 Erzurum'da Doğal Malzemelerle Maket Kursu Yoğun İlgi Görüyor

    Erzurum'un Uzundere ilçesinde ESMEK ve TÜYEG tarafından düzenlenen maket kursuna gençler büyük ilgi gösteriyor. Kurs, doğal ve atık malzemeler kullanılarak yapılan maketlerin üretimini öğretiyor. Kursiyerler, kısa sürede öğrendikleri tekniklerle kendi maketlerini yapmaya başladı. Doğal güzellikleri yansıtan detaylarıyla dikkat çeken maketler, bölgede sanatın ve el becerilerinin gelişimine katkı sağlıyor.

  • İskenderun'da Kontrolden Çıkan Otomobil Park Halindeki Araçlara Çarptı
    09:52 İskenderun'da Kontrolden Çıkan Otomobil Park Halindeki Araçlara Çarptı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen kazada, kontrolden çıkan bir otomobil park halindeki 2 araca çarptı. Kazanın ardından otomobil sürücüsü olay yerinden kaçtı. Vatandaşların ihbarı üzerine polis ekipleri olay yerine sevk edildi ve araçların çekici yardımıyla kaldırılması sağlandı.

  • Samsunspor, lider Galatasaray dışında tüm takımlardan puan aldı
    09:52 Samsunspor, lider Galatasaray dışında tüm takımlardan puan aldı

    Samsunspor, Süper Lig'de bu sezon en az iki kez karşılaştığı 13 takım arasından sadece lider Galatasaray'dan puan alamadı. Karadeniz temsilcisi, diğer rakiplerinden en az 1 puan alarak formda bir görüntü sergiledi. Kalan 6 haftada ise Samsunspor, Adana Demirspor, Kasımpaşa, Trabzonspor, Konyaspor, Alanyaspor ve Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Eğer bu takımlardan en az 1 puan alabilirse, sezonu 18 takımdan puan alarak tamamlamış olacak.


Advertisement