Kıbrıs'ta Cenin Operasyonu! Milletvekilinin Eşi Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Kıbrıs'ta Cenin Operasyonu! Milletvekilinin Eşi Tutuklandı

Kıbrıs\'ta Cenin Operasyonu! Milletvekilinin Eşi Tutuklandı

KKTC'de yasa dışı kürtaj yaptıkları gerekçesiyle 8 sağlık çalışanı tutuklandı. Tutuklananlar arasında bir milletvekilinin eşi de olduğu öğrenildi. Operasyonun Türkiye'ye sıçraması bekleniyor.

26.02.2016 19:35  Güncelleme: 23:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC'de yasa dışı kürtaj yaptıkları gerekçesiyle 8 sağlık çalışanı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şebekenin Türkiye'den Kıbrıs'a hasta getirdikleri ve burada yasa dışı kürtaj yaptıkları iddia ediliyor.

TARLAYA GÖMÜLÜ FETÜSLER BULUNDU

KKTC'de 10 haftadan sonra kürtaj yapmak yasadışı olduğu halde şebekenin 30 haftalık hamilelere dahi kürtaj yaptığı ortaya çıktı. Tarlaya gömülü fetüslerin bulunmasıyla, sağlık merkezi 3 ay geçici süreyle kapatıldı.

4 HEMŞİRE 4 DOKTOR TUTUKLANDI

Girne'deki doğum kliniğine polis tarafından yapılan baskında dördü doktor ve dördü hemşire sekiz kişi, gözaltına alındı. Mahkeme göz altındakilerin tutuklu yargılanmasına karar verdi. Polis soruşturmayı Türkiye ve Kıbrıs'ta olmak üzere çok yönlü olarak sürdürüyor.


5 ADET 7 BUÇUK AYLIK FETÜS BULUNDU

Girne'de faaliyet gösteren Ada Hospital isimli sağlık merkezinde, yasal sınır olan on haftadan büyük fetüslerin alınarak, ameliyatla gebeliğin sonlandırıldığı tespit edildi. Polis ayrıca Girne dışında bir arazide gömülü olan 5 adet yaklaşık 7 buçuk aylık fetüslerin bulunduğunu ve bu fetüs sayısının çoğalabileceği açıkladı. Araştırmanın genişletilmesiyle farklı yerlerde 4 fetüs parçasının da gömülü olarak bulunduğu ifade edildi.

MİLLETVEKİLİNİN EŞİ DE TUTUKLANDI

Kıdemli Yargıç Fatma Şenol'un baktığı davada ilk sözü alan Savcı Emine Taşkın olayı soruşturan Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği'nde görevli Polis Çavuşu Namık Kemal Baz'dan olay hakkında mahkemeye bilgi vermesini istedi. Öte yandan tutuklular arasından Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Ergün Serdaroğlu'nun eşi Rasiha Serdaroğlu'nun da olduğu öğrenildi. Anastezist Rasiha Sennaroğlu'nun mahkemeye götürülürken fotoğrafları da objektiflere yansıdı.

TÜRKİYE AYAĞI DA VAR

Söz konusu kürtaj şebekesinin Türkiye'den hamileliği ilerlemiş kadınları ülkeye getirdiği ve hamilelik evresine bakılmaksızın kürtaj uyguladığı ifade ediliyor. Polisin olayı çok yönlü olarak araştırdığı ve şebekenin Türkiye'deki bacağını ortaya çıkarmak için soruşturmanın Türkiye'ye de sirayet etmesinin muhtemel olduğu belirtiliyor. Polis kaynaklarından elde edilen bilgilere göre bugün devam edecek soruşturma ve tutukluların ifadelerine bağlı olarak gömülü fetüs sayısının artma ihtimalinin güçlü olduğu öğrenildi.

FETÜS NEDİR

Gebeliğin 9. haftasından sonra doğuma geçen kadar sürede, anne karnındaki bebeğe tıp dilinde fetüs denir. Fetüsün diğer ismi de cenindir. Gebeliğin 3. ayından önce embriyon olarak ifade edilen bebek 3. ayın başından itibaren yani 9. haftadan itibaren 9 cm'lik bir boya sahiptir ve fetüs görünümü kazanmıştır. Fetüsün başı boyunun yarısı büyüklüğündedir ve kollar, bacaklar şeklini almıştır. Fetüsün doğuma kadar devam eden bu dönemine fetal dönem adı verilir. Organların gelişimi bu dönemde devam eder.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kıbrıs'ta Cenin Operasyonu! Milletvekilinin Eşi Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ....: Bebek aldırmakdiger adı cinayet inanın allah bile af etmiyor kimden duyduysam bebek aldırdıktan sonra işleri ters gitti cana kıymak günah günah allah bişekilde yolunu acar 15 0 Yanıtla
  • ergün: bu sorumlıluk meclisin boynuna borçtur o çocukların veballeri bu utanmazlığa sesini çıkarmayan müdahale etmeyen meclisin sözde başbakan ve sözde cumhurbaşkanının ensesinde nefesgibi sorumluluktur 3 1 Yanıtla

Advertisement